De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Pixel blijkt nu ook nog microfoonproblemen te hebben

Thomas Haenen
9 maart 2017, 13:37
2 min leestijd
Google Pixel blijkt nu ook nog microfoonproblemen te hebben

Verschillende Google Pixel-gebruikers zeggen sinds kort problemen te ervaren met de microfoon van hun smartphone. Het is het zoveelste hardwareprobleem van Google’s Android-vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel microfoonprobleem

Op het productforum van Google zijn inmiddels honderden gebruikers te vinden die hun klachten hebben doorgegeven. Zij zeggen allemaal een Google Pixel microfoonprobleem te ervaren waarbij één of meerdere microfoons plotseling helemaal niet meer werken. De werking lijkt bovendien van app tot app te verschillen. Sommige gebruikers kunnen bijvoorbeeld niet bellen, maar wel video’s met geluid opnemen. Ook bij de Google Pixel XL wordt het probleem geconstateerd.

Google Pixel microfoonprobleem

Brian Rakowski, een Google-medewerker, heeft het probleem inmiddels erkend. Volgens hem is het een hardwareprobleem dat bij minder dan één procent van alle toestellen opduikt. De Pixel beschikt over drie microfoons die verbonden zijn aan de chipset, maar die verbinding is mogelijk niet goed gesoldeerd. Daardoor kan deze in selecte gevallen en soms slechts tijdelijk los komen te zitten of barsten.

Verschillende gebruikers zeggen zelf het probleem opgelost te hebben door een föhn te gebruiken op hun smartphone. Google raadt dat af, omdat het verhitten van de onderdelen weer voor andere problemen kan zorgen. Het bedrijf zegt dat getroffen gebruikers gratis hun toestel om kunnen ruilen voor een vervangende Google Pixel zonder problemen.

Google Pixel problemen

Het is wel het zoveelste defect dat Google Pixel-gebruikers raakt. In de voorbije weken doken er al berichten op over accuproblemen, audioproblemen en cameraproblemen. Hoewel steeds een relatief klein aantal gebruikers getroffen wordt, stapelen de problemen zich aardig op. Google’s eerste ‘eigen’ smartphone heeft dus aardig ruimte voor verbetering.

In Nederland is de Google Pixel nooit officieel verscheen. Het bedrijf heeft aangegeven dat het toestel mogelijk later dit jaar nog verschijnt, maar dat lijkt inmiddels onwaarschijnlijk. De eerste geruchten over een Google Pixel 2 zoemen inmiddels al rond.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu