Dit is waarom de Google Pixel niet waterdicht is

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 22:22
2 min leestijd
Dit is waarom de Google Pixel niet waterdicht is

De Google Pixel biedt slechts minimale bescherming tegen water, terwijl steeds meer andere vlaggenschepen wel volledig waterdicht zijn. Google heeft nu verklaard waarom.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel niet waterdicht

Plannen voor een waterdichte Google Pixel werden geschrapt vanwege tijdsdruk, zo meldt Wired op basis van gesprekken met Google-medewerkers. Zowel de Pixel als de Pixel XL zouden oorspronkelijk waterdicht worden, maar het bedrijf had te weinig tijd om het design daarvoor geschikt te maken. Dat suggereert dat een eventuele opvolger wel bescherming tegen water biedt.

google pixel xl

De twee toestellen zijn IP53-gecertificeerd. Dat betekent dat ze bestand zijn tegen waterdruppels, dus dat je ze probleemloos kunt gebruiken tijdens een flinke hoosbui. De Google Pixel onder de douche of bij het zwembad gebruiken valt echter niet aan te raden. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 heeft een IP68-certificatie. Dat betekent dat het toestel het moeiteloos een half uur in water van anderhalve meter diep volhoudt.

Volgens Wired heeft Google flink moeten haasten om de Pixel op tijd de deur uit te krijgen. Het bedrijf zou al geruime tijd plannen hebben voor het produceren van eigen smartphones, omdat het niet tevreden was met de verkoop van Nexus-toestellen. Eind 2015 werden de bestaande plannen echter geschrapt, waardoor het bedrijf slechts negen maanden had in 2016 om een nieuw toestel te ontwerpen en produceren. Daar was blijkbaar geen ruimte voor een waterdichte behuizing.

Getest: waterdichtheid Google Pixel

Overigens lijkt het toestel toch nog aardige bescherming te bieden. In onderstaande video wordt de Google Pixel een uur lang in een bak met water gelegd. Na afloop lijkt de Pixel nog prima te functioneren. Hoewel Google dus geen waterdichtheid garandeert, hoef je je weinig zorgen te maken als je wat water knoeit.

De Google Pixel is sinds vorige week verkrijgbaar in verschillende lande, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Het is nog onbekend of en wanneer de smartphone in Nederland verschijnt. Voor een eerste indruk van het nieuwe Android-vlaggenschip kun je onze Google Pixel XL review lezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu