‘Google Pixel raakt oververhit na kwartier Daydream-gebruik’

Erwin Vogelaar
13 november 2016, 19:11
2 min leestijd
‘Google Pixel raakt oververhit na kwartier Daydream-gebruik’

Daydream is Googles nieuwste platform voor mobiele virtual reality, maar het gebruik gaat niet zonder slag of stoot. Gebruikers melden nu dat de Google Pixel oververhit raakt na een kwartier spelen.

Lees verder na de advertentie.

Pixel oververhit

Google’s nieuwe virtualrealityplatform Daydream is officieel gelanceerd. Gebruikers op Reddit melden echter dat hun Pixel-toestel al vrij snel oververhit raakt na het spelen van een grafische intensieve game in Daydream of zelfs het kijken van een video. Iemand schrijft bijvoorbeeld: “Ik kan het ongeveer voor tien tot vijftien minuten gebruiken en dan wordt de Google Pixel XL zo warm dat ik een notificatie krijg, die zegt dat ik de app moet stoppen zodat de telefoon kan afkoelen.”

pixel oververhit

Ook andere gebruikers melden oververhitting van het toestel. Zo keek iemand de pilot voor Supergirl in de Google Play Theater en ook daardoor werd het toestel “erg heet”. Er verscheen echter geen notificatie over oververhitting. “Ik heb ook nog geen waarschuwing gehad, maar soms wordt het [toestel] zo warm dat ik het nauwelijks kan aanraken”, schrijft een andere Reddit-gebruiker. “Ik maak me druk dat Daydream de cpu en accu sneller zal verslijten.” Een andere gebruiker schrijft: “Twintig minuten Fantastic Beasts gaf me de waarschuwing om het [toestel] er uit te halen en af te laten koelen.”

Oververhitting van smartphones door virtual reality is een probleem voor alle mobiele virtualreality-oplossingen. Daydream is op moment de meest geavanceerde optie, dus het is geen grote verrassing dat ook dit platform dergelijke problemen ondervindt. Toch is ook teleurstellend dat de Pixel geen oplossing voor dit probleem heeft. Het is dus goed om in het achterhoofd te houden dat Daydream voornamelijk gebruikt kan worden voor speelsessies van een kwartier, zeker als je overweegt een Pixel en een Daydream View te kopen voor deze technologie. Als je dat geen probleem vindt, dan zijn er in ieder geval al een stapel interessante Daydream-apps beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Daydream

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu