‘Google werkt aan derde Pixel-opvolger met phablet-formaat’

Rick van der Veer
16 maart 2017, 10:37
1 min leestijd
‘Google werkt aan derde Pixel-opvolger met phablet-formaat’

Na het uitlekken van de codenamen voor de twee opvolgers van de Google Pixel blijkt er een derde, grote smartphone in de maak te zijn. Deze Google Pixel-phablet zou veel weg hebben van de Nexus 6 qua formaat.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-phablet: phablet-formaat

Naast opvolgers voor de Google Pixel en Pixel XL wordt er aan een derde smartphone gewerkt, zo schrijft Droid-Life. Dit derde toestel draagt ‘taimen’ als codenaam en wordt uitgerust met een groter scherm dan de Pixel-opvolgers. Dat betekent dat het een behoorlijk grote smartphone gaat worden, gezien dat de Google Pixel XL al een schermformaat van 5,5 inch heeft.

Google Pixel-phablet

Eerder verschenen de Pixel 2 codenamen ook al online. ‘Muskie’ en ‘walleye’ zijn twee apparaten die in ontwikkeling zijn, die net zoals eerdere Nexus- en Pixel-apparaten namen van vissen gekregen hebben. Deze twee toestellen horen volgens bronnen bij elkaar, terwijl taimen juist een losstaand toestel zou zijn.

De Nexus 6 kreeg als codenaam ‘shamu’, wat een bijnaam voor orca’s is. Google geeft vaker toestellen een codenaam mee te geven die overeenkomt met de grootte van het toestel. In dit geval is de taimen ook een flinke vis, wat nog een aanwijzing is dat het hier om een behoorlijk grote smartphone gaat. Afgezien van het formaat van het toestel is er nog weinig bekend: Google introduceert doorgaans nieuwe smartphones pas bij een nieuwe Android-versie.

Meer over de Google Pixel

De Google Pixel is het huidige vlaggenschip van Google en zet het Nexus-programma voort, maar dan als echte high-end smartphone. Het toestel is nog altijd niet officieel in Nederland verschenen, en het is nog onduidelijk of dat nog gaat gebeuren. Je kunt in Nederland wel gewoon de Google Pixel kopen: verschillende webwinkels importeren het toestel uit Duitsland.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu