Zo ziet de Google Pixel XL eruit

Thomas Haenen
28 september 2016, 11:15
2 min leestijd
Zo ziet de Google Pixel XL eruit

Hoewel de Google Pixel en Pixel XL pas over een week officieel onthuld worden, is een duidelijke render van beide toestellen al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel XL render

Update 28 augustus: vannacht verscheen ook een foto van de Google Pixel XL online. Deze variant beschikt over een groter scherm van 5,5 inch met een hogere resolutie, maar biedt verder grotendeels dezelfde hardware. Wel is er ruimte voor een grotere accu, met een capaciteit van 3450 mAh. De hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixel maakt het toestel tevens geschikt voor Daydream, Google’s nieuwe virtual reality-platform.

Google Pixel XL render

Gezien de geringe verschillen in hardware is het geen grotere verrassing dat ook het uiterlijk van de toestellen nagenoeg identiek is. De Google Pixel XL render toont dezelfde, relatief simpele voorkant. Ook dit toestel is voorzien van de Pixel Launcher, een aangepaste interface voor Android.

GOogle Pixel render

Originele bericht 27 september: Inmiddels is vrijwel alles rondom het volgende vlaggenschip van Google al uitgelekt. De Google Pixel render biedt voor het eerst een duidelijke blik op de voorkant van het toestel, waarbij vooral de relatief kleine rand rond het scherm opvalt. Ook zijn er weinig fratsen te zien op de voorkant: slechts een enkele selfiecamera, geen-ledflitser en een enkele speaker boven het scherm. Aan de zijkant zien we nog net een powerknop en een volumeknop. Een koptelefoonaansluiting is niet te zien, maar zit volgens VentureBeat bovenop het toestel.

Google Pixel render

De foto’s geven ook een goed idee van de Pixel Launcher, de aangepaste versie van Android waarmee het toestel wordt geleverd. Zo valt op dat de Google-zoekbalk boven in beeld vervangen is door een enkele knop. Die kan ingedrukt worden om een zoekopdracht in te voeren. De ‘app drawer’, het overzicht van alle apps, zit nu verstopt in een klein pijltje onderaan in beeld in plaats van een duidelijke knop.

Volgens de laatste geruchten beschikt de Pixel over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Achterop zou een 12 megapixel-camera zitten, voorop een 8 megapixel-camera. De accucapaciteit bedraagt 2770 mAh. De Pixel wordt aangedreven door de Snapdragon 820 of 821, een quad-core chip van Qualcomm geklokt op 2 GHz. Er zou 4GB werkgeheugen aanwezig zijn, met 64GB opslagruimte. Een vingerafdrukscanner is net als bij de Nexus 5X achterop te vinden.

Google Pixel aankondiging

Beide smartphones worden waarschijnlijk op 4 oktober officieel onthuld. Google organiseert die dag een evenement waarop het verschillende nieuwe producten presenteert. Ook de Chromecast Ultra met 4K-ondersteuning en Google Home worden op dat evenement gepresenteerd. Wanneer de Google Pixel en Pixel XL in Nederland te koop zijn is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu