De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Google Pixel er waarschijnlijk uit

Thomas Haenen
12 september 2016, 14:55
1 min leestijd
Zo ziet de Google Pixel er waarschijnlijk uit

Een uitgelekte Google Pixel-render geeft mogelijk een goed idee van hoe het volgende Android-vlaggenschip er uit gaat zien. Vooral de achterkant ziet er opvallend uit.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-render

Onderstaande video toont een metalen behuizing met enkele duidelijke antennelijnen, vergelijkbaar met onder andere de iPhone 7. Ook opmerkelijk is het forse zwarte vlak achterop. Vrijwel de helft van de achterkant is in zwart gehuld, samen met de vingerafdrukscanner en camera. De beelden komen van Android Authority en Onleaks, twee doorgaans zeer betrouwbare bronnen. Daarmee lijkt dit vrijwel zeker het definitieve design te worden.

De Google Pixel lekte de afgelopen maanden al herhaaldelijk uit, al werd het toestel toen nog de Nexus Sailfish genoemd. Google zou de Nexus-naam echter willen schrappen en de Pixel-naam willen voeren voor zijn ‘eigen’ smartphones. De Pixel heeft een 5 inch-scherm, Snapdragon 821-processor, 4GB werkgeheugen en is voorzien van een vingerafdrukscanner. Achterop zou een 12 megapixel-camera zitten.

De Pixel XL heeft grotendeels dezelfde specificaties, maar beschikt over een groter 5,5 inch-scherm. Beide smartphones zullen direct voorzien zijn van Android Nougat.

Vanochtend doken er al berichten op dat de Google Pixel-reeks waarschijnlijk iets prijziger wordt dan de Nexus-toestellen. De Nexus-smartphones waren vooral in de Verenigde Staten vaak honderden dollars goedkoper waren dan andere vlaggenschepen. Uitgelekte Google Pixel-prijzen suggereren echter dat de prijs nu vergelijkbaar is met een Galaxy S7 of Huawei P9.

Google Pixel en Pixel XL releasedatum

De Google Pixel en Pixel XL worden begin oktober officieel onthuld. Google presenteert op dinsdag 4 oktober verschillende nieuwe producten, waaronder ook een Chromecast met 4K-ondersteuning en de definitieve versie van Google Home. De verwachting is dat beide Pixel-toestellen vervolgens vanaf eind oktober in de winkels liggen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu