‘Google blokkeert je account als je je Pixel doorverkoopt’

Rick van der Veer
18 november 2016, 16:51
2 min leestijd
‘Google blokkeert je account als je je Pixel doorverkoopt’

Google heeft de accounts van honderden Pixel-gebruikers geblokkeerd. Zij verkochten hun toestel namelijk door aan een reseller, wat tegen de regels van Google is.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel resellers

Google heeft enkele honderden Google-accounts geblokkeerd van mensen die een Google Pixel hebben gekocht via de Amerikaanse Google Store. Deze gebruikers kochten de toestellen niet voor zichzelf, maar verkochten hem door aan een verkoper in de staat New Hampshire. Doordat deze staat geen btw rekent kon de reseller flinke winst maken.

google pixel resellers

Het doorverkopen van toestellen die via de Google Store zijn aangeschaft is tegen Googles dienstvoorwaarden. In deze regels staat namelijk dat aankopen alleen voor persoonlijk gebruik zijn en niet commercieel mogen worden doorverkocht. Wat opvalt is dat de reseller uit New Hampshire al langer op deze manier toestellen verkocht, maar pas bij de Google Pixel bestraft werd.

De Google-accounts van de mensen die hun Pixel aan de reseller hebben verkocht zijn door Google op non-actief gezet. Niet alleen is hun toegang tot de Google Store ontzegd, maar ook alle andere aspecten van hun account zijn geblokkeerd. Zo kunnen ze geen gebruik meer maken van diensten als Gmail, Google Foto’s en Google Drive.

Account-blokkades

Volgens Google zelf waren veel van de geblokkeerde accounts specifiek opgezet om toestellen uit de Google Store te kopen. Accounthouders die geblokkeerd zijn door de maatregel die hierdoor geen toegang meer hebben tot hun data zullen hun accounts gewoon weer terugkrijgen. De maatregel is vooral gericht op accounts die alleen maar zijn aangemaakt om toestellen aan te schaffen voor herverkoop.

Dat Google hele accounts blokkeert om relatief kleine infracties is enigszins zorgwekkend. Mocht je account geblokkeerd worden heb je geen toegang meer tot je Drive-bestanden of Google Foto’s. Het is dus aan te raden deze bestanden ook ergens anders op te slaan, voor het geval je ooit toegang verliest tot je online accounts.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu