De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Pixel review round-up: dit zeggen internationale media

Lars Paymans
18 oktober 2016, 17:01
3 min leestijd
Google Pixel review round-up: dit zeggen internationale media

In Nederland moeten we nog even wachten op de Google Pixel en Pixel XL. Internationaal zijn de eerste reviews echter zojuist verschenen. We zetten de belangrijkste hier voor je op een rij in deze Google Pixel review round up.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel review round up

Nu verschillende internationale media een recensie geschreven hebben. De meningen lopen grotendeels uiteen, maar de algemene conclusie van deze Google Pixel review round up lijkt te zijn dat Google een goede eerste smartphone heeft afgeleverd. De snelheid is hoog en een toekomstbeeld van goede Android-updates klinkt veelbelovend. Er valt echter ook genoeg aan te merken op het apparaat.

Google Pixel review round up

Engadget

Hoewel Engadget niet te spreken is over het design van de Pixel en Pixel XL, noemt de site het een geweldige smartphone. De hoge prijs is echter het enige grote minpunt, zo schrijft Engadget.

De toevoeging van de snelle Snapdragon 821 chipset en fantastische camera maken van de Pixel een apparaat om rekening mee te houden

New York Times

The New York Times is een stuk minder te spreken over de camera van de Pixel. Hoewel Google het de beste smartphone-camera tot nu toe komt, trekt deze site een andere conclusie. Als je niet alles in het ecosysteem van Google hebt zitten, kun je wat de New York Times betreft dan ook beter een iPhone 7 kopen.

De foto’s van de Pixel zijn koud met overdreven kleuren. De iPhone 7 verslaat de Pixel op ieder vlak als het op hardware aankomt.

Ars Technica

Hoewel het design van de Pixel weinig inspirerend is volgens Ars Technica, is het wel een goede smartphone. De Google Assistant is leuk en razendsnel, terwijl de review erg te spreken is over de camera. Het nadeel is de hoge prijs en de enkele speaker. Ook baalt de reviewer van het ontbreken van een SD-kaart slot.

De software-ondersteuning kan niet worden verslagen door andere smartphones.

The Verge

The Verge is een stuk positiever en omschrijft de Pixel direct als een ‘Home Run’. Toch is de iPhone, die inmiddels zo ingeburgerd is, het grootste obstakel voor de Pixel.

Dit is Googles eerste smartphone en het toestel doet direct heel veel dingen goed. Op het gebied van snelheid, camera, assistent en meer kan de Pixel zich meten met de beste smartphones van het moment.

CNET

CNET vindt de Pixel goed, maar raadt hem alleen aan voor mensen die geen iPhone of Samsung-toestel willen. Tegelijkertijd vinden ze de camera geweldig, die zelfs mooiere foto’s zou nemen dan de dubbele camera van de iPhone 7 Plus.

Wall Street Journal

De Wall Street Journal noemt de Pixel de smartphone waar ze altijd op gewacht hebben. Ook wordt iPhone-gebruikers aangeraden om goed na te denken over de telefoon van Apple. Als je de diensten van Google en andere apps belangrijk vindt, ben je bij de Pixel misschien wel aan een beter adres.

Voor alle Android-gebruikers wordt het een stuk gemakkelijker om een nieuwe telefoon te kiezen. De Pixel is de beste smartphone die je kunt kopen.

Android Police

Android Police heeft een uitgebreide review waarin alle voors en tegens tegenover elkaar worden gezet. Enerzijds heeft de Google Pixel een hoge snelheid, goede accu, camera en Android-ondersteuning. De minpunten zijn de hoge prijs, tegenvallende speaker en het niet uitbreidbare geheugen. Ook wordt het toestel ietwat ‘saai’ genoemd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu