Google brengt stilletjes een verbeterde Pixel uit

Thomas Haenen
13 maart 2017, 9:27
2 min leestijd
Google brengt stilletjes een verbeterde Pixel uit

Google heeft stilletjes een verbeterde versie van zijn smartphone uitgebracht. Deze Google Pixel-revisie moet enkele hardwareproblemen oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-revisie

Verschillende Google Pixel-bezitters die hun toestel recent hebben gekocht of omgeruild melden dat ze mogelijk een gereviseerde versie hebben ontvangen. Op de zijkant van de verpakking staat ‘Rev. B’, zo claimt 9to5Google op basis van verschillende meldingen van gebruikers. De term is vermoedelijk een afkorting voor ‘Revision B’, of een tweede versie van het toestel.

Google Pixel-revisie

Wat er precies verbeterd is, is onduidelijk. Vermoedelijk pakt het bedrijf hiermee één of meerdere hardwareproblemen aan die de Google Pixel in de afgelopen maanden geplaagd hebben.  In de voorbije weken doken er berichten op over microfoonproblemenaccuproblemen, audioproblemen en cameraproblemen. Google zelf heeft nog geen commentaar gegeven over de gereviseerde versie.

Gebruikers kunnen alleen aan de verpakking zien of ze een Google Pixel-revisie hebben. Op een sticker naast de streepjescode staat klein ‘Rev. B’. In de software of op de behuizing van de smartphone zelf staan geen verwijzingen naar de veranderde variant. Daardoor is het even speuren.

Google Pixel in Nederland

Met deze aanpassingen zet Google de deur op een kier voor een release van het toestel in andere landen. De Google Pixel is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Duitsland en enkele andere grote landen, maar niet in kleinere markten als Nederland. Google heeft altijd gezegd dat het toestel later in andere landen kón verschijnen, maar sinds de release hebben we daar niets meer over gehoord. Nu hardwareproblemen mogelijk zijn aangepakt is er weer kans op een bredere release.

Daar zal Google echter wel snel mee moeten zijn. Het bedrijf beschikt nu nog over vrij moderne hardware, maar opvolgers als de Huawei P10 en Samsung Galaxy S8 zullen in de komende weken verschijnen. Daarnaast verschenen de eerste Google Pixel 2-geruchten recentelijk al.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu