De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo kun je de Google Pixel en Pixel XL rooten

Thomas Haenen
31 oktober 2016, 10:31
2 min leestijd
Zo kun je de Google Pixel en Pixel XL rooten

Nederlandse ontwikkelaars hebben een manier ontdekt om de Google Pixel en Pixel XL te rooten. Met deze roottoegang kun je verregaande aanpassingen aan Android doorvoeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel rooten

Zowel de Google Pixel als Pixel XL kunnen nu geroot worden, zo blijkt uit een post op Google+ die hier te vinden is. Chainfire, een Nederlandse ontwikkelaar, heeft een nieuwe methode gevonden om dat te doen. Hij is de eerste die roottoegang voor de toestellen gevonden heeft.

Gebruikers van een Pixel kunnen het image-bestand downloaden via Google+ en inladen via fastboot. Vervolgens wordt het toestel opnieuw opgestart en zijn gebruikers voorzien van roottoegang. Daarmee kun je vrijwel elk aspect van de software en hardware aanpassen. Zo is het mogelijk de kloksnelheid van de processor te verhogen of de indeling van het homescreen flink aan te passen.

android-root

De Google Pixel en Pixel XL lopen op Android 7.1, een nieuwe versie van Android waarbij bestaande rootmethodes vooralsnog niet werken. Op Google+ zet Chainfire uiteen welke aanpassingen hij heeft moeten maken. Hij heeft een ‘systemless root’ van Android gebouwd, waardoor systeembestanden niet aangepast hoeven worden. Ook heeft de ontwikkelaar een nieuwe versie van Superuser gebouwd voor Android 7.1. Met de nieuwe methode wordt het gebruikers relatief makkelijk hun toestel te rooten, zonder al te ingrijpende wijzigingen in het systeem.

Toch raden we aan alleen je smartphone te rooten als je een ervaren gebruikt bent. Ook zonder roottoegang is Android immers al aardig aanpasbaar.

Google Pixel in Nederland

De Google Pixel en Pixel XL zijn sinds twee weken te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Het is nog altijd onbekend of en wanneer de smartphones in Nederland verkocht gaan worden. Wel is het inmiddels mogelijk om voor een kleine meerprijs de Google Pixel te bestellen bij enkele Nederlandse webwinkels. Deze winkels halen hun toestellen vermoedelijk uit het buitenland.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu