De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Pixel Slate gelekt: Chromebook en tablet in één

Erwin Vogelaar
7 oktober 2018, 10:20
2 min leestijd
Google Pixel Slate gelekt: Chromebook en tablet in één

Drie dagen voor het Made By Google-evenement lekken de eerste Google Pixel Slate-afbeeldingen en details. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel Slate afbeeldingen gelekt

Tijdens het Made By Google-evenement komende dinsdag onthult het bedrijf zijn nieuwe hardware. Veel verrassingen zullen er dit jaar niet tussen zitten, want het meeste is al uitgebreid gelekt. Het nieuwste lek is de Google Pixel Slate. Deze opvolger van de Pixelbook is een Chromebook en tablet in één. Het apparaat kan dus ook worden gezien als de opvolger van de Google Pixel C.

De Pixel Slate draait op ChromeOS, geoptimaliseerd voor tablets. Er is al een ChromeOS-tablet van Acer verschenen, maar nu geeft Google zelf het goede voorbeeld.

pixel slate afbeeldingen

Het apparaat heeft een toetsenbord dat losgehaald kan worden en een stylus. Hoewel de Pixel Slate op ChromeOS draait, biedt het besturingssysteem ondersteuning voor alle Android-apps via de Play Store. Combineer dat met een touchscreen en het apparaat is te gebruiken als Android-tablet en ChromeOS-werkapparaat.

pixel slate afbeeldingen

Op dit moment is nog niets duidelijk over de prijs en waar het apparaat beschikbaar gaat zijn. De Pixelbook is enkel in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada verschenen.

Toch hoeft dat niet te betekenen dat de Pixel Slate niet naar Europa komt. Google probeert namelijk via allerlei reclames de Chromebook ook hier aan de man te brengen. Tevens verschijnt er steeds meer Google-hardware in deze kant van de wereld, zoals de Google Home later deze maand. Wie weet past de Pixel Slate ook in dit plan.

Wat weten we nog meer over het Made By Google-evenement?

Andere Google-producten die komende dinsdag worden aangekondigd zijn natuurlijk de Pixel 3 en Pixel 3 XL met een bijbehorende Pixel Stand. Ook komt er een nieuwe Chromecast die per ongeluk al is verkocht, en zet de Google Home Hub een slim scherm in huis.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: MySmartPrice
Bronnen afbeeldingen: MySmartPrice, MySmartPrice, MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu