Waarom de Google Pixel smartwatch op het laatste moment werd geannuleerd

Lars Paymans
19 september 2019, 9:04
2 min leestijd
Waarom de Google Pixel smartwatch op het laatste moment werd geannuleerd

Google zou drie jaar geleden op het punt hebben gestaan om een Google Pixel smartwatch te maken, maar besloot er uiteindelijk toch van af te zien. Waarom kwam het slimme horloge er nooit?

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Google Pixel smartwatch er nooit kwam

Business Insider dook in het verhaal van deze onaangekondigde Pixel smartwatch en sprak zes oud-werknemers erover. In 2016 was Google druk bezig om zijn eigen hardware ecosysteem uit te bouwen, net zoals Apple dat deed met de iPhone en Apple Watch.

Vlak voor de onthulling van de eerste Google Pixel in 2016 zou Rick Osterloh, hoofd van het hardwareteam, de smartwatch hebben geannuleerd. De reden: “hij zag er niet uit alsof hij thuishoorde in de Pixel-familie.”

Google Pixel smartwatch

Deze mening wordt gedeeld door de oud-werknemers, die bang waren dat het horloge de reputatie van het Pixel-merk zou beschadigen. Tot overmaat van ramp was de methode om informatie tussen het horloge en een smartphone te synchroniseren “niet goed genoeg”.

Toch waren al deze problemen niet genoeg om te voorkomen dat de horloges waar de oud-werknemers over praten op de markt zouden komen. Google besloot simpelweg zijn naam (of dat van de Pixel) niet op de smartwatches te zetten die inmiddels door LG al geproduceerd waren. Deze kwamen destijds op de markt als de LG Watch Sport en de LG Watch Style. Het waren de eerste smartwatches die op Android Wear 2.0 draaiden.

Al snel bleken deze slimme horloges niet goed genoeg om de horloges van Samsung of Apple van de troon te stoten. Uiteindelijk loopt slechts zes procent van alle smartwatches op Googles WearOS, wat een goed beeld schetst van hoe weinig aandacht er voor is van consumenten.

Is er nog hoop voor Googles smartwatches?

Gelukkig wil dat niet zeggen dat Google smartwatches ten dode opgeschreven zijn. Zo duikt er zo nu en dan een gerucht op over een Pixel smartwatch en nam Google niet zo lang geleden horlogemerk Fossil over voor veertig miljoen dollar.

Uit een ander gerucht blijkt dat Google wel degelijk aan een nieuw horloge sleutelt, die analoge en digitale technologieën met elkaar zou combineren. Reken er echter maar niet op dat we deze te zien krijgen op het Google Pixel 4-event op 15 oktober. Wat we daar wel van verwachten, lees je in het onderstaande overzicht.

Lees ook: Made by Google 2019-evenement: dit zijn onze verwachtingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu