De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan Pixel Themes-app om Android meer te personaliseren

Rens Blom
4 april 2019, 11:34
2 min leestijd
Google werkt aan Pixel Themes-app om Android meer te personaliseren

De kans is groot dat Android Q meer instellingen krijgt om de software naar eigen smaak aan te passen. Google blijkt namelijk te werken aan een Pixel Themes-app, die in ieder geval uitkomt voor Pixel-smartphones. Dit weten we tot dusver.

Google Pixel Themes-app in de maak

Wie Android wil personaliseren, kan op dit moment het beste gebruikmaken van alternatieve launchers en icoon-pakketten. Stock-Android biedt immers weinig instellingen, iets waar gebruikers al jaren over klagen. Google lijkt die feedback nu eindelijk op te pakken. De tweede bèta van Android Q bevat namelijk de eerste aanwijzingen dat er Pixel Themes-app in aantocht is.

XDA Developers ploos de code van de bèta uit en ontdekte dat er voor de Pixel 3 XL een vooraf geïnstalleerd apk-bestand is, genaamd ‘PixelThemesStub’. Vermoedelijk komt de app ook beschikbaar voor de andere Pixel-telefoons, want ze worden allemaal geüpdatet naar Android Q.

Pixel Themes app

De code geeft aan dat de app later geüpdatet wordt via de Play Store. Op dit moment is de app nog niet vindbaar in de Play Store en werkt hij ook nog niet op de Pixel 3 XL. De code bevat wel een paar afbeeldingen die hinten op de functies van de thema-app. Zo wordt het mogelijk om de kleur van het snelle instellingen-scherm aan te passen. Je kan in ieder geval kiezen uit zwart, blauw, groen en paars.

Google laat Pixel-gebruikers straks ook de stijl van app-icoontjes veranderen, iets wat losse icoonpakketten en launchers al jaren kunnen. De Pixel Themes-app ondersteunt op dit moment vier stijlen, zo blijkt uit onderstaande afbeelding.

Pixel Themes app

Thema-app krijgt nieuwe achtergronden

Het lijkt er ook op dat de thema-app een serie nieuwe achtergronden krijgt. De uitgeplozen code bevat op dit moment al vier achtergronden; drie abstracte en één vermoedelijke luchtfoto. De plaatjes zijn door XDA Developers in hoge resolutie geüpload en beschikbaar als downloads. Waarschijnlijk voegt Google bij de release van de Pixel Themes-app meer achtergronden toe. Overigens is Google niet onbekend met eigen achtergronden. Het techbedrijf heeft al jaren een eigen, gratis Achtergronden-app die werkt op alle Android-toestellen. In oktober kreeg de app een grote update met tientallen nieuwe achtergronden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Pixel Themes-app daadwerkelijk beschikbaar komt. Mogelijk gebeurt dit in de derde Android Q-bèta, die over enkele weken verschijnt. Het kan echter ook dat Google de thema-app pas vrijgeeft in de officiële Android Q-versie, wat zou betekenen dat we tot het najaar moeten wachten.

Lees meer over Android Q

Bronnen afbeeldingen: XDA Developers, XDA Developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu