De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel uitverkocht in VS: levertijden lopen op

Thomas Haenen
26 oktober 2016, 15:20
2 min leestijd
Google Pixel uitverkocht in VS: levertijden lopen op

De vraag naar de Google Pixel en Pixel XL is zo groot dat de levertijden fors oplopen. Maar wat betekent dit voor een eventuele Nederlandse release?

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel uitverkocht

De Google Pixel is sinds vorige week te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het toestel is echter moeilijk verkrijgbaar, zo bericht 9to5Google. De levertijden voor de smartphone zouden al fors oplopen, waardoor zelfs sommige vroege bestellers nog altijd op hun toestel wachten.

Amerikaanse consumenten die enkele weken geleden een Google Pixel pre-order plaatsten, hebben te horen gekregen dat ze mogelijk nog twee tot drie weken moeten wachten. Ook lijkt de orderstatus op Google’s site kuren te hebben. Bij sommige consumenten wordt zelfs helemaal geen verwachte levertijd getoond. Ook de klantenservice kan weinig hulp bieden en geeft tegenstrijdige antwoorden.

google-pixel-preview1

“We zijn blij dat er zoveel enthousiasme is voor onze nieuwe Pixel-smartphones, en het aantal pre-orders is een stuk groter dan we verwacht hadden. We doen ons best om onze voorraad zo snel mogelijk te vergroten,” aldus Google in een reactie.

Nederlandse Google Pixel release

Vooralsnog lijken enkel Amerikaanse consumenten met tekorten te kampen. In Duitsland, waar de Pixel en Pixel XL alleen via T-Mobile verkocht worden, is het toestel vooralsnog direct leverbaar. De provider claimt het toestel binnen 1 tot 4 dagen te kunnen leveren. Onlangs verscheen bij ons al een voorlopige Google Pixel XL review op basis van een Duits exemplaar.

Het is nog altijd onbekend of en wanneer de Google Pixel in Nederland verschijnt. De Amerikaanse tekorten suggereren dat dit nog wel even kan duren. Google zal vermoedelijk eerst aan de vraag in zijn thuisland willen voldoen voor het aan andere landen toekomt. Het bedrijf zal echter wel moeten opschieten: concurrenten als Samsung, LG en Huawei staan te trappelen om begin 2017 verschillende krachtigere vlaggenschepen te introduceren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu