De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google Pixel biedt minimale bescherming tegen water’

Thomas Haenen
22 september 2016, 9:24
2 min leestijd
‘Google Pixel biedt minimale bescherming tegen water’

De Google Pixel en Pixel XL worden waarschijnlijk voorzien van IP53-certificatie. Dat garandeert een zeer minimale vorm van waterdichtheid voor beide toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel waterdicht

Hoewel we steeds meer waterdichte smartphones zien van grote fabrikanten, lijkt Google vooralsnog niet aan die trend mee te doen. De Google Pixel en Pixel XL krijgen beide slechts een IP53-certificatie, zo claimt het doorgaans betrouwbare Android Police. Daarmee lijkt het er niet op dat de Google Pixel waterdicht is.

IP staat voor ‘Ingress Protection’, bescherming tegen andere materialen die het toestel kunnen binnendringen. Het eerste cijfer verwijst naar de stofdichtheid van een product, het tweede naar de waterdichtheid. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming. De IP53-score van de Google Pixel garandeert met zijn 5 een gedeeltelijke bescherming tegen stof; mocht er stof binnendringen, dan blijft het toestel prima werken. De ‘3’ maakt het toestel spatwaterdicht. Je kunt het toestel prima gebruiken als het flink regent, maar onder de douche of tijdens het zwemmen zit er niet in.

Pixel aankondiging

De Samsung Galaxy S7 werd eerder dit jaar nog uitgebracht met IP68-certificatie. Dat betekent dat het toestel volledig stofdicht is én waterdicht voor een langere periode. Het laatste vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant houdt het minimaal een half uur vol in water van anderhalve meter diep.

De iPhone 7, die sinds deze maand verkrijgbaar is, moet het doen met IP67. Nog altijd volledig stofdicht, maar slechts beschermd tegen water van een meter diep. Ook Sony, Motorola en Cat hebben in het verleden jaar smartphones uitgebracht die een zeer degelijke bescherming tegen water bieden.

Google Pixel aankondiging

Met de waterbescherming die Google nu biedt lijkt het bedrijf in ieder geval fors achter te lopen op de concurrentie. Vermoedelijk zal het bedrijf niet al te hoog van de toren blazen over de geboden bescherming bij de onthulling van beide smartphones. De Google Pixel en Pixel XL aankondiging vindt waarschijnlijk op 4 oktober plaats. De verwachting is dat ze iets later die maand al in de winkels liggen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu