Google Pixelbook Go officieel: accuduur voor de hele dag

Colin Baak
15 oktober 2019, 16:27
2 min leestijd
Google Pixelbook Go officieel: accuduur voor de hele dag

Tijdens het Made by Google-evenement heeft de zoekgigant allerlei aankondigingen gedaan. Onder andere de Google Pixelbook Go is aangekondigd. Wat deze laptop allemaal kan, lees je hier op Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixelbook Go officieel

Naast de nieuwe smartphones in de vorm van de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL en andere hardware zoals de Nest Mini, had Google nog meer voor ons in petto. De Pixelbook Go is nu officieel gepresenteerd en is een laptop die in verschillende varianten te verkrijgen is.

Het apparaat draait op Chrome OS, waardoor je direct aan de slag kunt met allerlei diensten. Je kunt ook apps uit de Play Store downloaden. Handig, want zo heb je toegang tot alle Android-apps. De Pixelbook Go heeft een 13,3 inch-scherm wat aanraakgevoelig is. Je hebt de keuze uit een full-hd of 4K-resolutie. Er zijn twee usb c-poorten aanwezig, voorzien van een ledje om de accustatus snel te zien.

Google Pixelbook Pro - not pink

Verschillende varianten Pixelbook Go

De laptop komt in varianten met verschillende processoren en 64, 128 of 256GB interne opslag. Er is 8 of 16GB werkgeheugen aanwezig, evenals een koptelefoonaansluiting. Een vingerafdrukscanner is niet aanwezig, maar het verlichte toetsenbord bevat wel een Google Assistant-knop.

Aan de onderkant is een geribbeld patroon te vinden en de Pixelbook Go komt op de markt in twee kleuren; just black en not pink. Er is een 2 megapixel-frontcamera aanwezig voor de selfies of om te videobellen. Ook zijn er twee speakers in het apparaat te vinden.

Wifi en bluetooth zijn uiteraard aanwezig en de accu gaat zo’n 12 uur mee. Volgens Google is een grotere accu een veelgevraagde feature. Als je de Pixelbook Go 20 minuten aan de lader hangt kun je er weer twee uur mee werken. Het bedrijf heeft ook goed gekeken naar het toetsenbord en een variant ontwikkeld die fijn typt en nog stiller is dan zijn voorganger.

Google Pixelbook Go - just black

Google Pixelbook Pro in Nederland

De gepresenteerde laptop wordt niet officieel in de Benelux uitgebracht. De vanafprijs begint bij 649 dollar voor het basismodel. Die is voorzien van een Core M3-processor, 8GB werkgeheugen en 64GB opslag. Alleen de duurste variant is voorzien van een 4K-scherm, samen met een Core i7-processor, 16GB RAM en 256GB interne opslag. Die variant gaat over de toonbank voor 1399 dollar.

Pre-orders starten vandaag in Amerika en Canada en de Pro zal vanaf januari ook in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. De instapvariant kost daar 629 pond, terwijl de meest uitgebreide variant 1329 pond moet opbrengen.

Al het laatste Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu