De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Alles over de Google Pixelbook, Daydream View en meer

Rick van der Veer
4 oktober 2017, 18:50
2 min leestijd
Alles over de Google Pixelbook, Daydream View en meer

Naast de kleinere Google Home Mini had Google meer voor ons in petto vanavond. Het bedrijf brengt onder meer de Pixelbook uit, een laptop met Chrome OS.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixelbook officieel: high-end laptop met ChromeOS

Doorgaans zijn laptops met Chrome OS betaalbare modellen, maar met de Pixelbook hoopt Google ook het hogere segment naar zijn besturingssysteem te krijgen. Het apparaat heeft een scherm van 12,3 inch en wordt geleverd met opslagruimtes van 128, 256 en 512GB. Onder de motorkap loopt een Core i5-processor van Intel, wat garant staat voor meer dan genoeg rekenkracht.

De Pixelbook is niet alleen een laptop, maar is ook uit te vouwen tot een tablet. Met de los verkrijgbare Pixelbook Pen kun je daarnaast tekenen op het scherm, die dankzij de drukgevoelige punt van de Pen bij uitstek geschikt is voor tekenaars. Daarnaast is het apparaat maar 10 millimeter dik.

De naam Pixelbook is logisch: Google gebruikt de term ‘Pixel’ voor meer hardware uit eigen stal. Zo bracht het bedrijf eerder al de Chromebook Pixel uit, die ook high-end specificaties combineerde met ChromeOS. Daarnaast dragen ook de smartphones van het bedrijf de naam Pixel, zoals de Google Pixel en Pixel XL van vorig jaar. Tijdens het Made by Google-event deed de zoekgigant ook de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL uit de doeken.

Google kondigde ook nog de Pixel Buds aan. Deze draadloze headset biedt volgens Google niet alleen degelijk geluid, maar werkt ook naadloos samen met de Google Assistant. Daarnaast kunnen de oordopjes in realtime vertalen, waarbij de vertaling uit de luidsprekers van je Pixel komt.

Met Google Clips biedt Google een cameraatje dat bedoeld is om de vlugge momenten in het leven vast te leggen. Het apparaatje is niets meer dan een camera met een knopje om foto’s en video’s te schieten. Door de camera een ruimte in te richten, maakt Google automatisch foto’s van bijzondere momenten. Hiervoor wordt met behulp van machine learning gekeken naar wat er gebeurt, zoals een groep glimlachende mensen.

Google Daydream View

Daydream View

Google kondigde ook nog een vernieuwde versie van zijn vr-headset aan, de Daydream View. De vernieuwde versie is ook van stof gemaakt, maar is van een steviger, stugger materiaal gemaakt. Daarnaast zijn de lenzen verbeterd, voor een breder gezichtsveld. De headset wordt nog steeds geleverd met een controller, maar is wel wat duurder dan zijn voorganger.

De nieuwe Daydream View gaat voor zo’n honderd dollar over de toonbank, wat twintig dollar meer is dan zijn voorganger.

Google Assistant in je huis

Dochterbedrijf Nest toonde ook nieuwe producten tijdens het evenement. De Nest Hello is een slimme deurbel, die integreert met het Google-ecosysteem. Zo kun je via een Chromecast en de Google Assistant het beeld van de deurbel naar je televisie casten. De andere producten van Nest, zoals thermostaten en veiligheidssystemen, werken ook naadloos samen met Hello.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu