De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Screenshots: zo gaat het nieuwe Google Play eruitzien

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 8:15
1 min leestijd
Screenshots: zo gaat het nieuwe Google Play eruitzien

Google Play, Googles winkel voor apps, games, media en boeken, gaat binnenkort op de schop. Interface-ontwerper Kirill Grouchnikov van Google heeft diverse screenshots gedeeld van hoe het nieuwe Google Play eruit gaat zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Play 6.0 in beeld

Wat vooral opvalt bij Google Play 6.0, zoals deze versie waarschijnlijk gaat heten, is dat de lay-out van de winkel is  onderverdeeld in twee secties: Apps & Games en Entertainment. Naar verwachting kun je tussen de secties swipen om ertussen te wisselen (zie voorbeeld), maar de snelkoppelingen van de huidige versie (Apps, Games, Films & TV, Muziek, Boeken en Kiosk) zijn dus verdwenen van  het startscherm.

google play 6.0

Vanuit de nieuwe secties kun je wel subcategorieën bekijken zoals Top Charts, Games, Categorieën, Films en TV, Muziek, Boeken en Kiosk. Bij Apps & Games hebben die subsecties dezelfde groene kleur terwijl de subsecties bij Entertainment de kleuren aanhouden die je nu al voor de hoofdcategorieën in Google Play vindt.

Onder de categorieën vind je de welbekende snelkoppelingen naar bijgewerkte of nieuwe content en aanbevelingen die de redactie van de Play Store doet. In de header is ruimte voor uitgelichte apps en content, vergelijkbaar met wat al langer in Apples App Store gebeurt.

google play 6.0 1

Grouchnikov deelde ook beelden van hoe de Android Market en Google Play door de jaren heen zijn veranderd. Op 22 oktober viert  de Play Store zijn zevende verjaardag, dus er is een kans aanwezig dat de winkel op deze dag van een update wordt voorzien. Over een releasedatum van Google Play 6.0 is officieel echter nog niets bekend.

google play ontwikkeling

Vind jij het redesign van Google Play geslaagd? Deel je mening hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu