Google Play-accountscherm krijgt make-over

Erwin Vogelaar
23 april 2016, 20:13
1 min leestijd
Google Play-accountscherm krijgt make-over

Het accountscherm in Google Play is een stuk overzichtelijker geworden. Daarnaast heeft Play Music een nieuwe zoekbalk gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play accountscherm

Google houdt er van om het design van Google Play tussen de grote updates door  beetje bij beetje te veranderen. Zo zijn de icoontjes voor Play Books, Play Games, Play Kiosk, Play Music en meer  pas aangepast om de verschillende apps een universeel design te geven. Nu is het accountscherm aan de beurt voor een opfrisser. Hieronder zie je links de oude en rechts de nieuwe versie.

In de oude versie van het accountscherm stond alles wat met je account te maken had onder elkaar in kaarten, zoals je die bijvoorbeeld ook in Google Now en de app Inbox ziet. In de nieuwe versie van het accountscherm wordt een overzichtelijk menu gebruikt, waarin alles onderverdeeld is in vier items: Betaalmethoden, Abonnementen, Beloningen en Bestelgeschiedenis. Deze update wordt vanaf de server van Google uitgerold, dus mogelijk heb je op je toestel nog de oude versie staan. Dit verandert vanzelf en je hoeft er dus niets voor te updaten.

Naast deze aanpassing heeft ook de zoekbalk in Google Play Music een verandering ondergaan. Het is geen grote aanpassing, maar weer een stap richting een universele gebruikerservaring binnen de Google-apps. Door elementen als een zoekbalk in apps op dezelfde plek te zetten, hoeven gebruikers geen apps opnieuw te leren voordat ze deze kunnen gebruiken. Ook de zoekbalk wordt zonder dat je een update hoeft te downloaden uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu