De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de nieuwe Google Play-app eruit met Android L-design

Redactie
17 september 2014, 11:31
2 min leestijd
Zo ziet de nieuwe Google Play-app eruit met Android L-design
google play android l

Android L wordt volgens de laatste geruchten nog deze maand onthuld. De Android-versie draait in ieder geval op de volgende Nexus-smartphone, waarschijnlijk de Nexus X. Het is daarom logisch dat Google al bezig is met het updaten van zijn Android-apps, en die van een Material Design-makeover te voorzien. Eén van de apps die ook een grote makeover krijgt, is Google Play. En van het Google Play Android L-redesign zijn al een screenshots gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Android L-design

Eén van de belangrijkste veranderingen bij het Google Play Android L-design is het vernieuwde kleurenpalet. De kleuren zijn lichter en ogen hierdoor frisser, wat het besturingssysteem een veel aantrekkelijkere uitstraling geeft. Ook zijn overbodige icoontjes verwijderd, zoals het Google Play-icoon in de actiebalk, een wordt er duidelijker aangegeven waar het menu te vinden is.

playstorenieuw

Elke sectie binnen Google Play heeft voortaan zijn eigen kleur, die overloopt in het submenu van Google Play. De kleuren zijn wel grotendeels gelijk gebleven: apps en games zijn nog steeds groen, films en tv kleurt nog steeds roze en boeken is nog steeds blauw. Dat geldt voor alle secties. Maar het nieuwe Google Play Android L-design oogt frisser en toegankelijker dan ooit tevoren.

Ook enkele secties binnen Google Play zijn aangepast, zoals overzichtsschermen en bijvoorbeeld het design van een afspeellijst in Play Muziek. Ook heeft Google een reeks verbeteringen bij de app-animaties doorgevoerd, waardoor navigeren door Google Play natuurlijker aanvoelt. Deze animaties maken ook deel uit van Material Design.

Wanneer?

Het is aannemelijk dat de nieuwe Google Play samen met Android L wordt gelanceerd. Dan zijn ook de nieuwe iconen (zie bovenste afbeelding) voor de verschillende app-winkels beschikbaar. De laatste geruchten spreken van een release in september, maar wij verwachten begin tot midden oktober – zo rond de introductie van de nieuwe Nexus. Die wordt verkocht met de nieuwe Android-versie, waarbij andere Nexus-toestellen ook zeer spoedig Android L ontvangen.

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu