Zo verkleint Google de app-updates op Android

Rick van der Veer
7 december 2016, 12:05
1 min leestijd
Zo verkleint Google de app-updates op Android

Google heeft een nieuwe methode geïntroduceerd voor het updaten van apps. Dankzij de nieuwe techniek zijn updates straks meer dan de helft kleiner dan voorheen.

Lees verder na de advertentie.

Kleinere Google Play app updates

Updates via Google Play gaan gebruikmaken van een andere techniek om nieuwe versies van apps te installeren. Met file-by-file patching worden alleen de veranderingen tussen de oude en nieuwe versies van een app gedownload. Hiermee zouden app-updates gemiddeld 65 procent kleiner zijn dan voorheen doordat niet de hele app opnieuw gedownload hoeft te worden.

De verschillen in update-grootte zijn per app verschillend. Zo worden nieuwe versies voor Netflix maar liefst 92 procent kleiner, terwijl updates voor de Gmail-app maar 59 procent kleiner worden. Deze verschillen komen tot stand door het soort bestanden dat er in het apk-bestand in kwestie zitten. Sommige van deze zijn niet kleiner te maken en moeten dus altijd opnieuw binnengehaald worden.

Google Play app updates

Google introduceerde eerder dit jaar al een andere methode om app-updates kleiner te maken. Met bsdiff werden app-updates toen al met de helft kleiner gemaakt. File-by-file patching gaat dus nog een stapje verder, maar heeft wel meer rekenkracht nodig om updates uit te voeren. Het bijwerken van apps zou bovendien iets langer duren.

Achtergrondupdates

Google heeft file-by-file patching per direct uitgerold in de Google Play Store. Omdat het updaten met de nieuwe methode langer duurt en meer vermogen van je toestel vereist wordt file-by-file patching alleen nog maar toegepast bij automatische updates tijdens het opladen van je toestel. Ook als je handmatig een app bijwerkt wordt nog gewoon de oude methode gebruikt.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu