Download nu Nederlandse en Engelse audioboeken via Google Play

Erwin Vogelaar
23 januari 2018, 20:23
2 min leestijd
Download nu Nederlandse en Engelse audioboeken via Google Play

Google gaat de concurrentie aan met Audible en andere diensten. Je kunt nu namelijk via Google Play audioboeken kopen. Zowel Engels- als Nederlandstalig.

Lees verder na de advertentie.

Google Play audioboeken verkrijgbaar

Afgelopen weekend was al duidelijk dat Google de functie binnenkort zou lanceren. Niet alleen zijn de audioboeken er nu al, maar ze zijn naast Engels ook in het Nederlands beschikbaar.

Op deze pagina vind je het aanbod van audioboeken. Er lijkt nog geen manier te zijn om de Engels- en Nederlandstalige boeken te filteren. Ze staan dus gewoon door elkaar heen. Het Nederlandse aanbod lijkt nog erg karig. De Harry Potter-boeken zijn in het Nederlands te vinden, maar daar houdt het eigenlijk op. Hopelijk komt daar snel verandering in.

google play audioboeken

Van elk boek kun je eerst een preview luisteren, zodat je zeker weet of de stem je bevalt. Daarna koop je het boek zonder dat je daar een abonnement voor nodig hebt. Leuk is dat Google Assistant ook direct meeleest. Door “Ok Google, read my book” te zeggen tegen je Google Home of de spraakassistent op je smartphone, wordt je boek voorgelezen.

Tijdens het luisteren via Google Assistant kun je ook nog andere acties doen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen: “Ok Google, who is the author?”. Of als je voorgelezen wil worden voor je gaat slapen, dan zeg je: “Ok Google, stop playing in fifteen minutes.” Deze functie werkt uiteraard alleen in het Engels, omdat Google Assistant nog geen Nederlands spreekt. Toch moet het afspelen van de audio van een Nederlandstalig boek geen probleem zijn.

google play audioboeken

Waarom audioboeken?

Audioboeken zijn een fijne manier om boeken te lezen, omdat je ondertussen wat anders kunt doen. Bijvoorbeeld een wandeling maken, fietsen of je huis schoonmaken. Het is niet voor niets dat we eerder een lofzang voor het lezen van audioboeken op Android hebben geschreven. Nu in combinatie met Google Home wordt het zelfs nog iets beter.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu