Google Play Awards 2016: de 10 winnende apps op een rij

Lars Paymans
20 mei 2016, 10:04
2 min leestijd
Google Play Awards 2016: de 10 winnende apps op een rij

Zoals ieder jaar zet Google tijdens Google I/O de beste Android-apps van de afgelopen 12 maanden in het zonnetje met de Google Play Awards. Dit zijn alle winnaars op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Awards 2016 winnaars bekend

Tijdens een speciale sessie op I/O presenteerde Google de winnende apps in tien verschillende categorieen. Alleen apps die het afgelopen jaar zijn uitgebracht of een grote update hebben gekregen maakten kans om in de prijzen te vallen.

google play awards

Opvallend genoeg zijn de helft van alle winnaars Android games, waarvan je de meeste gratis kunt downloaden. Zo kreeg Clash Royale de prijs voor Best Game en mag Thinkrolls 2 zich een jaar lang Best Families app noemen. Om het overzichtelijk te houden hebben we alle winnaars hieronder op een rijtje gezet, inclusief de categorie.

Naast de Google Play Awards liet Google ook weten dat er inmiddels meer dan een miljoen apps zijn die overgestapt zijn op Material Design. Des te indrukwekkender dus dat Robinhood het voor elkaar kreeg om er met de Award voor Best Material Design vandoor te gaan.

Google Play Awards 2016 winnende apps:

  1. Best Game: Clash Royale
  2. Best Families: Thinkrolls 2
  3. Standout Indie: Alphabear
  4. Go Global: Pokemon Shuffle Mobile
  5. Best Use of Google Play Game Services: Table Tennis Touch
  6. Best Use of Material Design: Robinhood
  7. Best App: Houzz
  8. Most Innovative app: NYT VR
  9. Early Adopter: World Around Me
  10. Standout Startup: Hopper

De beste app van het afgelopen jaar is volgens Google dus Houzz, een app die je helpt om je huis op een nieuwe manier in te richten. Door de camera van je smartphone te gebruiken kun je op je scherm zien hoe een specifiek meubelstuk het in je huiskamer doet, en kun je inspiratie opdoen met tal van foto`s.

Naast deze tien winnaars zijn er ook nog allerlei noemenswaardige apps die door Google genomineerd zijn voor de Play Awards. Via deze link kun je deze genomineerden bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu