Google Play Awards 2018 uitgereikt: dit zijn de beste nieuwe Android-apps

Thomas Haenen
8 mei 2018, 9:33
2 min leestijd
Google Play Awards 2018 uitgereikt: dit zijn de beste nieuwe Android-apps

Jaarlijks zet Google de beste nieuwe Android-apps in het zonnetje, met de Google Play Awards. Onder de winnaars van 2018 bevinden zich toffe games, de BBC en opmerkelijke start-ups.

Lees verder na de advertentie.

Winnaars Google Play Awards 2018 bekend

Dit jaar zet Google onder andere de beste game van een onafhankelijke ontwikkelaar, de app met de beste toegankelijkheidsopties en de app met de grootste sociale impact. Er waren in totaal meer dan veertig apps genomineerd verspreid over negen categorieën.

Met de Google Play Awards zet het bedrijf niet zomaar de beste en populairste apps op een rijtje, maar kiest het bedrijf vooral voor onderscheidende apps die het verschil maken. De negen winnaars zijn als volgt:

Google Play Awards 2018

In de Play Store zijn inmiddels meer dan twee miljoen apps te vinden, en daar komen er iedere dag duizenden bij. Het bedrijf doet er alles aan om bijzondere apps uit te lichten. Zo worden er in de Play Store niet alleen algoritmes ingeschakeld om persoonlijke aanbevelingen te doen op basis van andere apps die je gebruikt, maar ook door een jury regelmatig een nieuwe selectie Android Excellence-apps gekozen.

Google I/O van start

De Google Play Awards zijn onderdeel van Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie die deze week plaats vindt op de campus van het zoekbedrijf in Mountain View, de Verenigde Staten. Tijdens de conferentie ontvouwt Google zijn plannen voor het komende jaar. Vanavond vindt de keynote plaats, waar topman Sundar Pichai naar verwachting details deelt over Android P, Wear OS en Google Home.

Lees ook onze vooruitblik op Google I/O 2018

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu