Deze apps maken volgens Google kans op een Play Award
Wouter Nijsen

Tijdens Google I/O 2016, dat dit jaar van 18 tot en met 20 mei plaatsvindt, worden de Google Play Awards gehouden. Hier worden in verschillende categorieën de beste apps en games uitgelicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Play Awards

Google Play is de laatste jaren enorm gegroeid en momenteel zijn er meer dan een miljard Android-gebruikers die de app-winkel gebruiken. Om apps uit Google Play in het zonnetje te zetten, worden op 19 mei tijdens Google I/O 2016 de Google Play Awards georganiseerd. Google laat op het Android Developers Blog weten tien categorieën te hebben gekozen, waar elk vijf apps of games voor zijn genomineerd.

De categorieën lopen behoorlijk uiteen. Zo wordt de beste indiegame gekozen, maar ook gekeken welke app het beste gebruikmaakt van het Material Design. Het is de eerste keer dat Google de Google Play Awards georganiseerd. Via een livestream kunnen gebruikers op 19 mei meekijken als  de beste apps worden onthuld. Hieronder hebben we de tien categorieën met de genomineerde apps op een rijtje gezet.

Standout Startup

In deze categorie worden vijf apps van nieuwe ontwikkelaars uitgelicht die in korte tijd flink zijn gegroeid.

Standout Indie

Volgens Google zijn dit de vijf beste indiegames uit Google Play.

altos-adventure

Beste familie-app

Voor de categorie Beste familie-app zijn vijf games gekozen die geschikt zijn voor kinderen om te spelen.

Beste Material Design-app

Een heleboel Android-apps maken tegenwoordig gebruik van het Material Design, maar dit zijn volgens Google de vijf beste.

Beste game die gebruikmaakt van Google Play Games

Deze games maken het beste gebruik van Google Play Games Services, de dienst waarmee gebruikers hun voortgang en scores kunnen bijhouden.

google play awards

Early Adaptor

Go Global

Dit zijn de vijf beste apps die het meest wereldwijd worden gebruikt.

nyt google play awards

Meest innovatief

Beste app

Beste game

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.