‘Google Play krijgt optie om apps cadeau te doen’

Wouter Nijsen
7 november 2015, 10:32
1 min leestijd
‘Google Play krijgt optie om apps cadeau te doen’

Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk via Google Play  apps cadeau te doen. Ook lijkt het erop dat je straks een familie-account kunt aanmaken en gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play cadeau

Dat meldt Android Police, dat het apk-bestand van versie 5.12 van Google Play onder de loep nam en aanwijzingen vond voor enkele nieuwe features. Eén hiervan is de mogelijkheid om apps cadeau te doen in Googles app-winkel. Wanneer je een app aan iemand wilt geven, dien je simpelweg zijn of haar e-mailadres en je eigen naam in te voeren. Ook is er de optie om een kort berichtje te schrijven.

googleplay

Daarnaast wordt het  volgens Android Police mogelijk om een familie-account aan te maken, waar verschillende personen dan gebruik van kunnen maken. Nadat iemand uit het gezin een account heeft toegevoegd, kunnen de andere gezinsleden worden toegevoegd. Ook zou er een optie zijn om het familie-account te verlaten  en personen  handmatig  te verwijderen.

Een laatste aanwijzing duidt op de mogelijkheid om creditcards met een nfc-tag te koppelen aan je Google-account, door simpelweg de betaalkaart tegen de achterkant van je Android te houden. Hiervoor dient je smartphone logischerwijs wel over een nfc-chip te beschikken.

Ondanks de gevonden aanwijzingen is het nog onduidelijk wanneer de nieuwe features aan Google Play worden toegevoegd. Er worden regelmatig aanwijzingen in de code van applicaties gevonden, waarbij het vaak nog even duurt voordat het voor het grote publiek beschikbaar wordt.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu