Google Play toont voortaan downloadformaten bij updates
Lars Paymans

Bijna iedere dag als je Google Play opstart, kom je wel weer een update tegen voor de apps die je gebruikt. Dit kunnen kleine of grote bestanden zijn, maar vanaf nu wordt het een stuk gemakkelijker om dit te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met deze subtiele update voor Google Play verandert er niets aan de bestandsgrote van de gemiddelde app-update op Android, maar het geeft de gebruiker simpelweg wat meer inzichten, door het downloadformaat te tonen.

Google Play downloadformaten voor updates

Voordat deze functie beschikbaar was, kon je aan het totale formaat van de app wel nagaan hoe groot een update ongeveer was. Dit klopte echter nooit helemaal, omdat een update in de regel kleiner is dan de volledige app. Een kleine update past bijvoorbeeld slechts een deel van de app aan, zodat je ook een kleiner bestand hoeft te downloaden.

Dit kan bijvoorbeeld van pas komen voor mensen die ook via hun mobiele internetverbinding updates uitvoeren, en op die manier precies kunnen zien hoeveel data een update in beslag neemt.

Google heeft de laatste tijd wel meer kleine veranderingen doorgevoerd in de Play Store. Zo heeft Google onlangs een feature uitgerold die laat zien of apps wel of geen advertenties bevatten. Onder het downloadknopje kun je de tekst ‘bevat advertenties’ en ‘in-app aankopen’ zien staan.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.