Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Play Family Library beschikbaar in Nederland: deel apps, films en meer

Thomas Haenen
8 september 2017, 8:58
2 min leestijd
Google Play Family Library beschikbaar in Nederland: deel apps, films en meer

Vanaf vandaag is Google Play Family Library ook in Nederland beschikbaar. Met deze functie kun je gemakkelijk je Android-apps en andere digitale aankopen delen met familieleden.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Family Library in Nederland

Google Play Family Library laat Android-gebruikers gemakkelijk aangekochte apps, muziek en video’s delen met andere mensen. Zodra je de functie activeert stel je één hoofdgebruiker in en maximaal vijf accounts die je eraan koppelt. Vervolgens kun je vrijelijk alles wat op Google Play staat delen met die groep.

Vanaf deze week wordt de Family Library uitgerold in Nederland, zo ontdekte Androidworld. De functie is nu al beschikbaar bij een handjevol gebruikers. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voordat deze beschikbaar is in Nederland. De functie lanceerde in de zomer van 2016 al in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Zo activeer je de Google Play Family Library

Als de optie voor jouw smartphone beschikbaar is, kun je hem activeren door in het zijmenu van de Play Store-app voor ‘Account’ te kiezen. Daar selecteer je vervolgens ‘Gezin’ en ‘Aanmelden voor gezinsbibliotheek’.

De hoofdgebruiker moet een creditcard aan zijn account koppelen, andere gebruikers kunnen ook met cadeaukaarten betalen. Daarnaast beslist de hoofdgebruiker zelf welke apps er gedeeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld datingapps voor jezelf houden. Ook kunnen ouders ervoor kiezen dat elke aankoop die door een andere account gemaakt wordt eerst goedgekeurd moet worden.

Deel Google Play films en apps met familie of vrienden

Overigens hanteert Google een vrij flexibele definitie van ‘familie’. Je kunt vrijelijk kiezen welke gebruikers zich allemaal aansluiten bij je familie, als ze allemaal maar uit hetzelfde land komen en dertien jaar of ouder zijn. In theorie kun je dus niet alleen ouders, broers en zussen in je familie zetten, maar ook ooms en tantes en zelfs huisgenoten of andere vrienden.

Er kleven wel enkele beperkingen aan de Google Play Family Library: je kunt alleen aankopen delen die ná 2 juli 2016 gemaakt zijn. Heb je de afgelopen jaren vele apps en films gekocht, dan zal het overgrote deel daarvan dus niet gedeeld kunnen worden. Ook in-app aankopen kunnen niet gedeeld worden, dus extra levels of power-ups die je voor een spel koopt kunnen met slechts één account gebruikt worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu