De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Familievriendelijke content beter vindbaar in Google Play

Redactie
28 mei 2015, 20:31
1 min leestijd
Familievriendelijke content beter vindbaar in Google Play

Het wordt in Google Play gemakkelijker om familievriendelijke content te vinden dankzij een familie-categorie en een groen sterretje, genaamd ‘Family Star’, die bij bijvoorbeeld games  wordt getoond die niet gewelddadig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Familievriendelijke content heeft een Family Star

google family family star

Familievriendelijke apps, films en boeken zijn voortaan voorzien van een groen sterretje in de appwinkel van Google. Je kunt navigeren naar de speciale familie-categorie in Google Play en apps filteren op basis van leeftijden. Dat zijn onder meer 5 jaar of jonger, 6 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar. Ook is het mogelijk om apps te vinden op basis van populaire karakters en shows als Dora, Spongebob, Lego en Star Wars.

Bij de apps wordt ook getoond of ze advertenties en in-app aankopen bevatten en voor welk publiek ze beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld ‘E’ voor ‘Everyone’, wat in het Nederlands vertaald kan worden naar ‘Alle leedtijden’.

Volgens Google geeft de familie-categorie en het bijbehorende groene sterretje  ouders meer mogelijkheden om geschikte content voor hun kinderen te vinden. Diverse partijen, waaronder Lego, Mattel, Nickelodeon, Sesamstraat en National Geographic maken al gebruik van het groene sterretje om aan te duiden voor wie hun content geschikt is.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's