Google Play Films nu beschikbaar in Nederland

Redactie
17 maart 2014, 22:07
1 min leestijd
Google Play Films nu beschikbaar in Nederland
Google Play films

Google Play Films, de Nederlandse variant van Google Play Movies, is plotseling beschikbaar in Google Play. Dat melden verschillende gebruikers via Twitter. Google Play Films is de video-sectie van Googles app-winkel, waar je zowel films als documentaires kunt huren of downloaden.

Door de toevoeging van Google Play Films raakt Google Play aardig op schema met de Amerikaanse variant: immers hebben Nederlandse Android-gebruikers ook beschikking over Google Play Muziek en Google Play Boeken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Films

Naast veel Amerikaanse films zijn er vooralsnog geen Nederlandse films beschikbaar. Wel is er van Engelse films veelal de Nederlandse ondertiteling en/of Nederlands gesproken versie beschikbaar. Een gehuurde film kan binnen 30 dagen worden bekeken. Als de film éénmaal is opgestart, heb je 48 uur om de film in zijn geheel af te ronden. Als de film is afgelopen, is de huurperiode voorbij.

De prijzen variëren voor een film huren tussen de 2 (voor een SD-versie) en 4 euro (voor een HD-versie), een film kopen kost tussen de 12 (voor een SD-versie) en 14 (voor een HD-versie) euro. De gehuurde of gekochte films kan vervolgens naar de Chromecast worden gestreamed.

Meer over Google Play

Download

Google Play wordt automatisch van de update voorzien. Bij ondergetekende verscheen de film-sectie automatisch, waarna het nodig was om een nieuwe Google Play-overeenkomst te accepteren. Omdat Google Play Films al bij velen beschikbaar is, is het aannemelijk dat het een vlotte uitrol is waardoor Google Play Films spoedig voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu