De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google voorziet Android van fitnessfuncties met Play Fitness’

Gijs Ettes
15 juni 2014, 10:59
1 min leestijd
‘Google voorziet Android van fitnessfuncties met Play Fitness’
play fitness

Google meldde al ruim een half jaar geleden dat het bedrijf werkte aan een ontwikkelingsplatform waarmee “fitness, gezondheid en activiteiten“ kunnen worden bijgehouden, bekeken en aangepast. Dit lijkt er nu toch echt te komen in de vorm van Play Fitness, zo schrijft Android Police. Volgens de tech-site gaat Google via een update van Play Services functies toevoegen waardoor Android gezondheids- en fitnessgegevens kan bijhouden. Deze data kunnen gebruikers bekijken via de Play Fitness-app, maar kan ook in worden gezien door apps van derden en andere Android-apparaten.

Een dergelijke app wordt door Samsung al toegevoegd aan zijn toestellen. Met de S Health-app kunnen gebruikers van onder andere de Galaxy S5  hun stappen, activiteiten en hartslag inzichtelijk te maken. De verwachting is dat Play Fitness tijdens de Google I/O (25-26 juni) wordt onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Ook ontwikkelaars aan de slag met Play Fitness

Hoewel de Nexus 5 beschikt over nieuwe fitness-sensoren, maken Google en veel app-ontwikkelaars nog geen gebruik hiervan. Daar  zal in de toekomst echter verandering in komen. Omdat Play Fitness via een update van de Google Play Services wordt geïntroduceerd, lijkt het een standaardonderdeel van Android te worden. Google zou ontwikkelaars ook voorzien van API’s, zodat zij gebruik kunnen maken van de nieuwe features.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu