Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit gaat er veranderen voor Google Play Games in 2016

Jarno Stinissen
24 januari 2016, 14:54
2 min leestijd
Dit gaat er veranderen voor Google Play Games in 2016

Google heeft enkele veranderingen voor Google Play Games aangekondigd die dit jaar doorgevoerd gaan worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Games 2016

Als je wel eens een game speelt op je Android-toestel, dan ben je ook wel bekend met Google Play Games. Het is het overkoepelde game-systeem van Android om bijvoorbeeld scores voor leaderboards bij te houden, multiplayer en achievements aan games toe te voegen, savegames in de cloud op te slaan enzovoort. Gamemakers gebruiken Google Play Games graag, omdat ze zo zelf niet voor deze zaken hoeven zorgen. Google heeft nu aangekondigd dat het systeem in 2016 enkele aanpassingen krijgt.

Automatisch inloggen

Als je regelmatig verschillende games speelt, verwacht Google Play Games nu dat je elke game apart inlogt. Google werkt aan een nieuwe  api  waardoor je straks maar één keer per account in plaats van per game hoeft in te loggen. Deze aanpassing haalt dus een extra stap weg tussen jou en de start van je game. Als je eenmaal ingelogd bent hoef je bij een andere game dus niet weer opnieuw in te loggen, omdat dit automatisch gebeurt.

Weg met Google+

Google werkt tevens aan een systeem waarbij de gebruiker niet meer de upgrade naar Google+ nodig heeft om in te loggen. Volgens Google is dit om de privacy van de gebruiker te beschermen, want met Google+ wordt je echte naam getoond. Deze ontkoppeling gaat echter wel alleen voor nieuwe spelers gelden. Bestaande spelers zullen gewoon hun Google+-ID blijven gebruiken, terwijl nieuwe spelers een speler-ID kunnen kiezen.

Google Play Games 2016

Deze omslag kan voor game-makers wat problemen opleveren in hun games, dus Google geeft op de Developers Blog wat tips om het nieuwe systeem voor te zijn. De potentiële problemen zullen enkel voordoen als gamemakers bewust gebruik maken van de mogelijkheden van Google+. Andere gamemakers hoeven niets te doen, want hun games zullen automatisch werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu