Google sloopt iOS-ondersteuning en sociale functies Play Games Services

Erwin Vogelaar
4 april 2017, 20:33
2 min leestijd
Google sloopt iOS-ondersteuning en sociale functies Play Games Services

Games op Android zullen minder goed samenwerken met dezelfde games op iOS. Google stopt namelijk met Google Play Games Services iOS-ondersteuning. Ook verdwijnen er enkele sociale functies.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Games Services iOS

Met Google Play Games Services (GPGS) biedt Google een handige dienst voor gamemakers om betere games te maken. Het is met GPGS namelijk mogelijk om onder andere in de gaten te houden hoe games gespeeld worden, maar ook om bepaalde sociale multiplayer features in te bouwen. Lang heeft Google hierbij ook Apple’s iOS ondersteund, maar dat houdt nu op. Afgelopen december was het al gedaan met nieuwe iOS-accounts, maar met de nieuwste versie van GPGS zal de volledige integratie met iOS ophouden met werken.

google play games services ios

Volgens Google werd de connectie met iOS te weinig gebruikt. Het platform niet meer ondersteunen is daarom onderdeel van Google’s constante drang om te stroomlijnen. iOS-ondersteuning is niet het enige dat uit GPGS gesloopt wordt.

Ook enkele sociale functies gaan verdwijnen. Volgens Google gebruiken ontwikkelaars voornamelijk de analysetools van GPGS, maar minder de ‘Gifts, Requests en Quests’. Dit zijn manieren om bijvoorbeeld een cadeautje of een opdracht naar een andere speler te sturen. Daarom worden deze sociale functies per 31 maart 2018 ook verwijderd. Google houdt de functies nog een jaar openen om ontwikkelaars te helpen die er wel gebruik van maken. Opvallend is dat het bedrijf aangeeft dat de sociale functies minder worden gebruikt, niet dat ze weinig worden gebruikt.

“We blijven sterk toegewijd aan het leveren van diensten voor games, waaronder ook nieuwe tools”, stelt Google. “Deze veranderingen zorgen ervoor dat we onze inspanningen kunnen richten op de diensten die ontwikkelaars het meest waarderen om boeiende games van hoge kwaliteit te maken.” Gamemakers en gebruikers die de functies wel gebruikten, hebben pech. We zijn het inmiddels echter wel gewend dat diensten en producten die het minder goed doen zonder pardon worden stopgezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu