De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google voorziet Google Play Games en Google Tekst-Naar-Spraak van update

Gijs Ettes
6 maart 2014, 8:13
1 min leestijd
Google voorziet Google Play Games en Google Tekst-Naar-Spraak van update
Google Play Games

Google gaat gefaseerd twee van zijn apps, Google Play Games en Google Tekst-Naar-Spraak, van een update voorzien. Dankzij de eerstgenoemde update kunnen spelers nu uitnodigingen voor multiplayergames zien, aanbevolen titels bekijken en wordt aangegeven wie van de Google+-contacten een betreffende game speelt.

Daarnaast is de Google Tekst-Naar-Spraak-app  (Google TTS) bijgewerkt. Versie 3.0 bevat nieuwe talen als het Portugees en Spaans (Amerikaanse variant) en voegt opties toe voor hogere geluidskwaliteit. Het verschil tussen de normale en hoge kwaliteit is waarschijnlijk alleen hoorbaar als je gebruikmaakt van speakers of oordopjes. De talen met hoge kwaliteit moeten na het updaten nog wel  apart worden gedownload. De bestandsgrootte bedraagt 240MB.

Lees verder na de advertentie.

Om de talen in Google Tekst-Naar-Spraak  in te stellen, ga je naar ‘Instellingen > Taal en invoer > Uitvoer voor tekst-naar-spraak’ en tik je op het instellingenpictogram. In het menu dat volgt, kun je nieuwe spraakgegevens installeren. Momenteel is het Nederlands nog niet beschikbaar. Helaas is het ook niet bekend wanneer onze taal wel wordt geïmplementeerd in de app. Via de downloadlinks hieronder is het wel al mogelijk om de bijgewerkte apps binnen te halen.

Download: Google Play Games (gratis)

Download: Google Tekst-naar-spraak (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu