De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Play groeit veel harder dan App Store’

Redactie
17 februari 2016, 17:17
1 min leestijd
‘Google Play groeit veel harder dan App Store’

Google Play  kan de komende jaren een groei verwachten die vier keer  hoger  is dan die  van de App Store, zo voorspelt marktonderzoeker  App Annie.

Lees verder na de advertentie.

Google Play groei neemt toe

App Annie  verwacht tot en met  2020 een explosieve groei van het aantal apps en  downloads. Tussen 2014 en 2015 is het  gebruik van apps met maar liefst 63 procent gegroeid en hier zal  de komende jaren geen verandering in komen.  De markt zelf doorbreekt in 2020 waarschijnlijk de magische grens van 100 miljard dollar omzet en Google Play speelt daarin een belangrijke rol.

google play groei

Niet alleen Google Play, maar alle app-winkels zullen de komende vijf jaar groeien wat betreft downloads. In 2020 worden  er naar schatting 284 miljard apps gedownload, twee keer zoveel als in 2015. Dit komt  voornamelijk doordat  de gebruikersgroep die  toegang heeft tot een smartphone  meer dan verdubbeld: van 2,6 miljard in 2015 naar 6,2 miljard in 2020.

Google gaat Apple voorbij

Overigens schreven we eerder dat Google Play de meeste downloads heeft, maar dat  de App Store het meeste geld omzet. Dit komt voornamelijk door de populariteit van Android in opkomende markten, waar gebruikers eerder geneigd zijn om gratis apps te downloaden.  Hier komt volgens App Annie  de komende jaren voor het eerst verandering in. De Play Store zal op termijn, wel in combinatie  met enkele andere en kleinere Android-winkels, Apple voorbij schieten wat betreft omzet en winst uit betaalde apps.

Uiteindelijk zullen zowel de afzetmarkt van de App Store als Google Play verzadigd raken. Dat punt ligt echter ver na 2020 en het is niet ondenkbaar dat er tegen die tijd alternatieven zijn bedacht.  Hoe zie jij de toekomst van applicaties voor je? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu