De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo hard groeide Google Play in zes jaar tijd

Lars Paymans
19 april 2016, 10:51
1 min leestijd
Zo hard groeide Google Play in zes jaar tijd

Het aantal apps in Google Play blijft in rap tempo groeien en er worden er ook steeds meer uit Googles app-winkel gedownload. Een nieuw onderzoek laat precies zien hoe  Google Play  door de jaren heen is gegroeid.

Het onderzoek is afkomstig van Sensor Tower en bekijkt de Google Play  groei in de periode van december 2009 tot en met februari 2016. Hieruit blijkt dat in het eerste kwartaal van 2016 er maar liefst 11,1 miljard apps werden gedownload.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp en Facebook populair, Snapchat in opkomst

Dit is een stijging van 6,7  procent  ten opzichte van het jaar ervoor. WhatsApp, Facebook en Facebook Messenger voeren de lijst aan met populairste apps, al is Snapchat ook bezig met een opmars.

Google-Play-Store-Downloads

Fotografie-apps groeiden met 20 procent in het eerste kwartaal van 2016 het snelst. Games groeiden met minder dan 1 procent maar zijn met afstand de grootste categorie in app-winkel. Ter vergelijking: de games-sectie is vijf keer groter dan het onderdeel met Tools.

Google Play groei

De Google Play Store heeft in een paar jaar tijd dus een flinke groei doorgemaakt. De teller van het totale aantal apps in Google Play  staat inmiddels op twee miljoen. Niet gek als je je bedenkt dat de teller zes jaar geleden nog op 30.000 apps stond.

Houd er wel rekening mee dat dit geen officiële cijfers van Google zijn, maar een onafhankelijk onderzoek. Het geeft in ieder geval een goede indruk over de groei van Googles app-winkel, zoals je in bovenstaande grafiek kunt zien.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Sensor Tower
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu