De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Play-apps krijgen nieuwe icoontjes

Erwin Vogelaar
4 april 2016, 20:15
2 min leestijd
Google Play-apps krijgen nieuwe icoontjes

Schrik niet als de icoontjes van de bekende Google Play-apps op je toestel plots veranderd zijn. Google heeft ze namelijk een opfrisbeurt gegeven.

Lees verder na de advertentie.

Google Play icoontjes

Hoewel we allemaal andere apps op onze Android-toestellen hebben staan, kent iedereen de Google Play-apps wel. Op zijn minst heeft de Play Store-app een prominente plek op het scherm, maar wellicht ook wel Play Muziek, Play Films of Play Kiosk. De icoontjes van deze apps hebben weinig met elkaar gemeen, want ze zijn gemaakt om de inhoud van de individuele apps te benadrukken. Zo is het icoontje van Play Games een gamepad en het pictogram  van Play Books een boek. Daar komt nu verandering in met een  update.

Google Play icoontjes

Zoals je ziet, behouden de individuele apps nog deels het herkenbare icoontje. Play Games behoudt bijvoorbeeld nog steeds de gamepad en Play Films heeft de bekende rode filmrol. De apps worden nu echter verenigd door de kenmerkende Google Play-driehoek. Daarnaast heeft het design van de oude icoontjes, dat nog steeds in de nieuwe icoontjes is verwerkt, een update gehad met fellere kleuren en een versimpeld design. Het icoontje voor de Play Store blijft nog wel gewoon een papieren zakje, maar is iets feller en simpeler geworden. Het zakje is nu egaal wit onder het Google Play-logo. Play Muziek heeft de grootste verandering ondergaan. De koptelefoon is vervangen door een muzieknoot in een cirkel.

De kleuren voor de losse apps zijn met de update wel hetzelfde gebleven. Al bij de start van de Google Play Store kregen de verschillende onderdelen deze kleuren mee. Films kreeg bijvoorbeeld rood, Muziek oranje en Books blauw. In het artikel In 7 jaar van Android Market naar Google Play lees je er meer over. De kleuren worden ook behouden in deze nieuwe icoontjes, waardoor ze extra herkenbaar blijven. De nieuwe icoontjes worden vandaag geüpdatet en belanden de komende weken op je Android-toestel.

Het laatste nieuws over Google Play

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu