Zo kun je eindelijk met iDeal betalen in de Google Play Store

Thomas Haenen
6 december 2017, 14:42
2 min leestijd
Zo kun je eindelijk met iDeal betalen in de Google Play Store

Na maanden van tests biedt de Google Play Store vanaf deze week brede ondersteuning voor betalingen via iDeal.

Lees verder na de advertentie.

Google Play iDeal-optie nu beschikbaar

Al sinds dit voorjaar wordt door Google getest met het betalen via iDeal in de Play Store. De functie was soms wel en soms niet beschikbaar, en ook niet alle banken werden ondersteund. Na hevige tests lijkt de optie echter klaar voor het grote publiek, want Google heeft vandaag een officiële uitrol aangekondigd. Iedereen in Nederland kan nu met iDeal betalen in de Play Store.

Gebruikers kunnenvia iDeal betalen bij vrijwel alle grote banken. Op dit moment worden ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Bunq, Knab, Triodos Bank en Van Landschot ondersteund. Daarnaast kun je net als voorheen ook nog met creditcard, tegoedbonnen, PayPal of de maandelijkse rekening van je provider betalen.

Zo gebruik je iDeal in de Play Store

Je kunt betaalmethodes toevoegen door het zijmenu in de Play Store te openen. Daar kies je ‘Account’ en vervolgens selecteer je ‘Betaalmethoden’. Kies voor ‘iDeal-betaling toevoegen’ en selecteer vervolgens je bank om aan de slag te gaan. Zodra je een betaalde app of game downloadt, doorloop je het iDeal-proces.

Lange tijd kon je in de Play Store alleen betalen met creditcard of PayPal. Beide betaalmethodes zijn in Nederland niet erg populair, waardoor er onder Android-gebruikers relatief weinig wordt betaald voor apps of aankopen daarbinnen. Later volgden Play Store tegoedkaarten die in de winkels verkocht werden en het betalen al iets makkelijker maakten. Ook kun je bij sommige providers app-aankopen op je telefoonrekening laten zetten. Met de ondersteuning van iDeal wordt de drempel weer wat lager.

Android is het eerste besturingssysteem dat iDeal als betalingsmethode voor zijn app-winkel ondersteunt. Apples App Store en de Windows Store bieden de optie (nog) niet.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu