Google Play gaat prijslijst van in-app-aankopen tonen

Google Play in-app-aankopenGoogle Play gaat voortaan de prijslijst van in-app-aankopen tonen. Dat blijkt uit een update voor het developer dashboard van Googles app-winkel, waarbij ontwikkelaars voortaan moeten aangeven hoeveel in-app-aankopen kosten. Hierdoor worden de Google Play in-app-aankopen vanaf 30 september, de officiële datum, voortaan inclusief prijs getoond. Een fijne ontwikkeling.

Veel Android-gebruikers vinden het vervelend dat zij geen inzicht hebben in de prijzen van verschillende in-app-aankopen, zoals een maandelijks abonnement of een eenmalige aanschaf. Dan is de app gratis, maar moet er wel een in-app-aankoop worden voltooid om bijvoorbeeld extra features van de app te gebruiken of een tijdslimiet op te heffen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google Play in-app-aankopen

Google verplicht ontwikkelaars al om te vermelden of hun app in-app-aankopen aan de gebruiker biedt. Deze verplichting wordt door Google uitgebreid, ten voordele van de gebruiker. De nieuwe regel voor Google Play in-app-aankopen gaat vanaf 30 september in, de datum dat ontwikkelaars ook een fysiek adres moeten opgeven als zij apps willen publiceren in Google Play. Dit om fraudeurs, die veel geld kunnen verdienen met nep-apps of apps gevold met malware, te kunnen aanpakken. Daarnaast vergen de nieuwe Europese regels rondom apps deze nieuwe maatregelen.

Waarschijnlijk worden de Google Play-app en -website van een update voorzien om de prijzen van Google Play in-app-aankopen te tonen.

Laatste Google Play-nieuws

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.