Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

3 Nederlandse games bij finalisten Google Play Indie Games Contest

Erwin Vogelaar
16 januari 2017, 19:32
2 min leestijd
3 Nederlandse games bij finalisten Google Play Indie Games Contest

De twintig finalisten van de Google Play Indie Games Contest zijn bekend gemaakt. Er zitten maar liefst drie games uit Nederland tussen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Indie Games Contest

Google heeft de twintig finalisten van de eerste Google Play Indie Games Contest bekend gemaakt. Deze wedstrijd is bedoeld voor kleine ontwikkelaars met nieuwe games om wat meer op te vallen in de Play Store. De kans is namelijk groot dat je in de app-winkel ondergesneeuwd wordt door games van grote bedrijven.

Vanuit vijftien Europese landen zijn bijna duizend games ingediend bij Google en daarvan mogen twintig games door naar de finale. Van die twintig games zijn er drie gemaakt in Nederland.

Het gaat om de games Crap! I’m Broke: Out of Pocket en Rusty Lake: Roots, die nu al in de Play Store verkrijgbaar zijn. De game Hidden Folks komt pas later dit jaar uit.

De finalisten krijgen de kans om hun game op 16 februari in de Saatchi Gallery in Londen te laten zien en ze krijgen een nieuwe Pixel XL. Tijdens het evenement in Londen kunnen de gamemakers onder andere kans maken op prominente plekken in de Play Store, tickets naar Google I/O 2017 en een promo-campagne voor hun game. “Dit betekent voor ons heel veel”, stelt Robin Ras van Rusty Lake. “Onze studio bestaat uit twee man en we hebben er zes maanden lang aan gewerkt. In de finale staan betekent extra erkenning en zal hopelijk een extra boost aan sales geven.”

Games maken voor Android

De Play Store is voor gamemakers niet alleen lastig door de hoeveelheid andere games die er verschijnen. Hidden Folks-maker Adriaan de Jongh ervaart andere problemen: “Ik verkoop er weinig, terwijl mijn gratis games veel worden gedownload. Ik denk dat mensen met Android-telefoons simpelweg minder vaak geld wegleggen voor apps.”

Ook technisch gezien is Android een lastig platform: “De reden dat we Hidden Folks er niet direct op uitbrengen is omdat het technisch een uitdaging blijft om te voldoen aan de specs van low-end devices.”

De volledige lijst met finalisten kun je hier vinden. De Nederlanders moeten het onder andere opnemen tegen topgames als Twofold inc. en Reigns die in onze lijst met beste Android-games van 2016 beide een plekje hadden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu