De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play Indie Games Festival komt naar Europa

Erwin Vogelaar
28 september 2016, 20:24
2 min leestijd
Google Play Indie Games Festival komt naar Europa

De Google Play Indie Games Festival winnaars zijn bekend. Ook heeft Google aangekondigd het game-evenement naar Europa te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Indie Games Festival winnaars

Google vond het tijd om kleine game-ontwikkelaars extra in het zonlicht te zetten, omdat hun games vaak ondergesneeuwd worden in de Play Store. Hiervoor is het Google Play Indie Games Festival opgericht dat op 24 september plaats heeft gevonden in San Francisco. Daar zijn in totaal dertig games getoond. Nadat spelers en een jury gestemd hadden op hun favoriete titels, zijn er zeven finalisten en drie winnaars aangewezen.

Google Play Indie Games Festival winnaars

De drie winnaars kun je terugvinden in de Play Store:

bit bit blocks

Met bit bit blocks kun je samen met een andere speler op één scherm spelen. Maak grote blokken van dezelfde kleur op je speelveld en stuur deze blokken naar je tegenstander om diegene dwars te zitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon in je eentje spelen tegen de computer.

Download bit bit blocks in Google Play (gratis)

Numbo Jumbo

Numbo Jumbo is een puzzelgame waarin je moet swipen over cijfers om sommetjes te vormen. Heb je een compleet sommetje, dan speel je de cijfers weg.

Download Numbo Jumbo in Google Play (gratis)

Orbit – Playing with Gravity

Schiet op een Angry Birds-manier bolletjes door de ruimte, terwijl de zwaartekracht vanuit verschillende zwarte gaten aan de bolletjes trekken. Dit is meer een simulator dan een game, dus je moet het vooral hebben van de mooie beelden en niet de uitdaging.

Download Orbit in Google Play (gratis)

Op de pagina van de Android Developers Blog kun je ook de overige vier genomineerden vinden.

Daarnaast heeft Google meer goed nieuws: het Indie Games Festival komt ook naar Europa, zodat kleine Europese ontwikkelaars ook mee kunnen doen. De lijst met deelnemende landen moet nog aangekondigd worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu