‘Kindvriendelijke Google Play-sectie lanceert tijdens Google I/O’

Wouter Nijsen
15 mei 2015, 12:57
2 min leestijd
‘Kindvriendelijke Google Play-sectie lanceert tijdens Google I/O’

De kindvriendelijke sectie voor Google Play, die al eerder door Google werd aangekondigd, wordt volgens  nieuwe berichten tijdens Google I/O 2015 gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Google Play kindvriendelijke sectie

Dat blijkt uit een e-mail die is verstuurd naar app-ontwikkelaars, waarin wordt gevraagd of zij apps voor de kindvriendelijke sectie van Google Play voor 28 mei willen insturen. Het bericht kwam in handen van Phandroid, dat op basis van deze informatie meldt dat de kindvriendelijke sectie tijdens Google I/O 2015, die  op 28 mei van start gaat, wordt gelanceerd.

Google Play kindvriendelijke sectie

Enkele weken geleden werd bekend dat Google hoogstaande familie-apps die geschikt zijn voor kinderen een apart plekje wil geven in Google Play. Het programma staat bekend onder de naam `Gemaakt voor familie` (Designed for Families) en moet het voor ouders makkelijker maken kindvriendelijke apps te onderscheiden.

Apps worden overigens niet zomaar toegelaten tot dit programma, want applicaties moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten  ze kindvriendelijke advertenties tonen en zo weinig mogelijk persoonlijke informatie verzamelen. Worden de vastgestelde regels alsnog door ontwikkelaars doorbroken, dan wordt de app direct uit de sectie van  Google Play gehaald.

Eerder bracht Google al een kindvriendelijke versie van YouTube uit, met de naam YouTube Kids. De app bevat alleen content die is geschikt voor jonge gebruikers en heeft een aangepaste interface. YouTube Kids is echter helaas (nog) niet in Nederland en België beschikbaar.

Meer over Google I/O 2015

Google I/O vindt dit jaar op 28 en 29 mei plaats en staat voornamelijk in het teken van het nieuwe  Android M. Veel over de Android-versie weten we nog niet, behalve dat Android M niet de uiteindelijke naam zal zijn.

google io ap newsflash

Ook is het aannemelijk dat Google tijdens de conferentie meer gaat vertellen over de modulaire smartphone Ara, het nieuwe Android TV, Android Auto, Android Wear en Google Cardboard.

Laatste nieuws over Google Play

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu