Google Play Kiosk: alles wat je moet weten

Gijs Ettes
16 september 2014, 9:09
2 min leestijd
Google Play Kiosk: alles wat je moet weten
Google Play Kiosk groot

Sinds gisteravond is Google Play van een update voorzien die eindelijk de Newsstand – of in het Nederlands Kiosk – toevoegt aan Googles app-winkel. In deze categorie, die je opent vanuit het beginscherm van de Play Store-app, kun je terecht voor allerhande betaalde en (tijdelijk) gratis tijdschriften. Google Play is vanaf nu dus niet alleen goed voor apps, games, muziek, video’s en boeken, maar dus ook voor je favoriete bladen.

Wanneer je in de Google Play Kiosk duikt, vind je op de startpagina meteen een aantal aanbevolen, tijdelijk gratis of nieuwe tijdschriften. Denk aan bekende bladen als Quest, Autoweek, Cosmopolitan en Esquire. Er is voor ieder wat wils en je kunt gemakkelijk schakelen tussen een groot aantal categorieën door op het gelijknamige tabblad te tikken.

Lees verder na de advertentie.

Aanbod

Naast de tabbladen categorieën en startpagina kun je ook toplijsten kijken met de beste tijdschriften, nieuwe tijdschriften of de bekendste nieuwsmedia. Laatstgenoemde lijst bevat naast betaalde bronnen als NRC ook gratis sites als Nu.nl en NOS. Die laatste twee zijn overigens gewoon de mobiele apps die je waarschijnlijk al op je toestel had staan.

Wanneer je in Google Play Kiosk een tijdschrift hebt uitgekozen, kun je doortikken om een los exemplaar te kopen of je te abonneren. Dat kan zowel maandelijks als jaarlijks en je hebt 14 dagen de tijd om een blad op proef te nemen. Uiteraard kun je vooraf beoordelingen van andere gebruikers checken en screenshots bekijken voordat je tot koop overgaat.

Bladen lezen in Google Play Kiosk

Wij namen de proef op de som en gingen voor een tijdelijk gratis exemplaar van Elsevier. Na op ‘Toevoegen aan Kiosk’ en vervolgens ‘Kopen’ te drukken, krijg je de melding ‘Betaling geslaagd’. Vervolgens kun je direct vanuit Google Play Kiosk het blad lezen, in- en uitzoomen op foto’s en tekst en desgewenst navigeren naar een andere bladzijde. Ook is het mogelijk om het blad alleen als tekst weer te geven, al zijn dan nog steeds enkele plaatjes zichtbaar. Wij geven de voorkeur aan de normale tijdschrift-weergave. De kwaliteit van de bladen is prima.

Het lezen werkt hetzelfde als wanneer je een pdf opent. Wat dat betreft zijn de bladen in Google Play Kiosk niet enorm interactief. Wel is de weergave goed en hebben we – op ons testtoestel  althans – geen last van haperingen tijdens het bladeren. Wil je ook wat nieuw digitaal leesvoer, open dan de Google Play-app en klik op ‘Kiosk’.  Het aanbod tijdschriften wordt doorlopend aangevuld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu