Zo werkt de verbeterde leeftijdsclassificatie in Google Play

Wouter Nijsen
30 mei 2015, 12:32
1 min leestijd
Zo werkt de verbeterde leeftijdsclassificatie in Google Play

Google Play is vanaf vandaag voorzien van een verbeterde  leeftijdsclassificatie. Hiermee wordt het voor gebruikers duidelijk welke content geschikt is voor kinderen, tieners en volwassenen.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde leeftijdsclassificatie van  Google Play

Google kondigde in maart aan met een nieuwe  leeftijdsclassificatie voor apps en games binnen Google Play te komen. Deze is vanaf vandaag beschikbaar en maakt het voor zowel ontwikkelaars als gebruikers duidelijk welke applicaties geschikt zijn voor welke doelgroep.

Hierbij is de International Age Rating Coalition, dat  bestaat uit nationale en regionale instellingen, aangewezen om elke app van een classificatie te voorzien.  Voor ontwikkelaars betekent dit dat ze alleen een vragenlijst hoeven in te vullen en opsturen.

Google Play leeftijdsclassificatie

De nieuwe leeftijdsclassificatie is op het moment van schrijven alleen te vinden in de webversie van Google Play, maar wordt spoedig uitgerold naar de mobiele versie. Bij elke app staat voortaan naast de naam van de ontwikkelaar de betreffende rating. Zoals je in de screenshots hierboven ziet, is dat voor de Netflix-app `Ouderlijk toezicht` en voor een game als Monument Valley `PEGI 3`.

De leeftijdsclassificatie maakt in de Nederlandse versie van Google Play gebruik van PEGI. Deze Europese standaard verdeelt apps in categorieën voor 3, 7, 12, 16, of 18 jaar en ouder. Dat gebeurt op eenzelfde manier als bij bijvoorbeeld games.

De Google Play leeftijdsclassificatie gebruiken

Als gezegd is de verbeterde leeftijdsclassificatie momenteel alleen in de webversie van Google Play te vinden. Toch is er al een manier om de informatie in de mobiele versie te laten verschijnen. Je dient namelijk de laatste update voor Google Play te installeren, en die is via  deze link als apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android-toestel installeert.

Het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu