De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play maakt zichtbaar welke apps advertenties bevatten

Redactie
19 november 2015, 8:56
1 min leestijd
Google Play maakt zichtbaar welke apps advertenties bevatten

Vanaf 2016 wordt in Google Play zichtbaar welke apps advertenties bevatten. Dat blijkt uit een mail van Google naar app-ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Google Play met advertenties-label

google play met advertenties-label

Google heeft ontwikkelaars van Android-apps een e-mail gestuurd, waarin gevraagd wordt aan te geven of hun apps wel of geen advertenties bevat. Dat moet in ieder geval vóór 11 januari aanstaande doorgegeven worden, waarna de extra informatie begin volgend jaar zichtbaar wordt voor gebruikers door middel van de melding (met advertenties).

De Play Store gaf al langer melding van advertenties in een app in het Familie-gedeelte. Nu wordt dit uitgebreid naar het volledige Google Play. Onder advertenties verstaat Google onder meer banners, native ads en display ads. Die zijn voornamelijk aanwezig in gratis apps, zodat de ontwikkelaar er toch nog geld aan kan verdienen. Circa 98 procent van de apps in Google Play is  gratis te downloaden.

Google waarschuwt ontwikkelaars dat het ontkennen van advertenties in een app terwijl deze wel aanwezig zijn, kan leiden tot verwijdering.

Het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu