De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo krijgen Chromecast-bezitters (minimaal) 50 procent korting op Google Play-films

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 21:11
2 min leestijd
Zo krijgen Chromecast-bezitters (minimaal) 50 procent korting op Google Play-films

Films huren via de Play Store kan tijdelijk extra voordelig. De actie geldt voor iedereen met een Chromecast. Lees in dit artikel hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Movies korting

De precieze korting lijkt van gebruiker tot gebruiker te verschillen. Bij de meeste gebruikers lijkt Google 50 procent korting te bieden op een film naar keuze, maar in selecte gevallen wordt er ook 75 procent of zelfs 100 procent korting geboden. Bij een kleine groep gebruikers lijkt de actie nog helemaal niet te verschijnen. Je hebt tot uiterlijk 22 januari 2017 om de korting te gebruiken.

De kortingsactie is zowel in de desktopversie als de Play Store-app op je smartphone te vinden. De webversie toont gebruikers een prominente melding bovenaan de pagina als ze recht hebben op een korting. Op je smartphone vindt je de korting door de Play Store te openen, en vervolgens naar ‘Account’ te gaan in het linkermenu. Vervolgens zit je korting verstopt onder het ‘Beloningen’-menu.

nieuwe chromecast uitg

De korting geldt voor elke film die je kunt huren in de Play Store, of je nou voor de sd- of hd-versie kiest. Na het huren heb je dertig dagen om de film te bekijken, of 48 uur nadat je begonnen bent met afspelen. Besluit je een film te kopen? Daar krijg je helaas geen korting op.

Google biedt Chromecast-bezitters wel vaker korting of andere extra’s. Zo konden Chromecast Audio-gebruikers eerder dit jaar twee maanden gratis Spotify Premium gebruiken. Ook Google Play Music, de muziekdienst van het zoekbedrijf, is voor nieuwe gebruikers met veel korting te proberen.

Chromecast Ultra

In november introduceert Google de Chromecast Ultra in Nederland. Deze versie van de populaire mediaspeler kan ook 4K-video’s afspelen, waarmee je profiteert van een veel hogere resolutie. Op dit moment zijn er nog geen 4K-films te vinden in de Play Store, maar die worden volgens Google volgende maand toegevoegd. Ook YouTube, Netflix en andere populaire apps kunnen vanaf dan in 4K streamen.

Lees het laatste nieuws over Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu