De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Play Music passeert 5 miljard downloads

Colin Baak
28 oktober 2019, 13:03
2 min leestijd
Google Play Music passeert 5 miljard downloads

Via de Google Play Store download je miljoenen apps, games, films, muziek en boeken. Play Music van Google zelf heeft nu vijf miljard downloads behaald. Daarmee is het de zesde app ooit.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Music: 5 miljard downloads

Play Music is al jaren de eigen app van Google om muziek te luisteren en streamen. Vergelijkbaar dus met diensten zoals Spotify, Deezer of Amazon Prime Music. Wat Play Music als voordeel heeft? Het staat standaard geïnstalleerd op apparaten die draaien op Android.

Dat zorgt voor tientallen miljoenen extra gebruikers, want op zoek gaan naar een alternatief doet niet iedereen. Daarnaast tellen al deze installaties ook mee voor de cijfers. Play Music is nu dan ook geïnstalleerd op meer dan vijf miljard apparaten wereldwijd. Wat de verhouding is tussen de voorgeïnstalleerde versie en zelf gedownloade varianten van de app is echter onbekend.

Hiermee is het de zesde app met zo’n groot aantal downloads. De andere vijf apps zijn ook allemaal van Google zelf. Het gaat daarbij in willekeurige volgorde om Google Chrome, Gmail, Google Maps, Search en YouTube.

YouTube Music gaat Play Music vervangen

Ook was al bekend dat Play Music vervangen gaat worden door YouTube Music. Die dienst is sinds september 2018 beschikbaar in Nederland. Met een betaald abonnement kun je videoclips kijken van je favoriete artiesten, muziek downloaden of audio streamen van video’s op de achtergrond.

Toestellen die worden uitgeleverd met Android 10.0 zijn standaard voorzien van YouTube Music. Wanneer en of Google ooit definitief de stekker uit Play Music trekt is nog de vraag. Niet iedereen is namelijk fan van YouTube Music. Zo wordt er vaak gezegd dat niet alle benodigde functies aan boord zijn. Wel wordt de muzikale YouTube-app regelmatig voorzien van updates om dit gat te dichten.

→ Download YouTube Music in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu