Ontwikkelaar maakt desktop-app voor Google Play Music

Gijs Ettes
25 november 2015, 10:22
1 min leestijd
Ontwikkelaar maakt desktop-app voor Google Play Music

Een ontwikkelaar heeft op Github een desktop-app voor Google Play Music beschikbaar gemaakt. Hierdoor is het niet nodig om de energievretende browserversie van Googles muziekdienst te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Music Desktop Player

De Google Play Music Desktop Player werd ontwikkeld door Samuel Attard en is een onofficiële muziekspeler voor Windows. Met de desktop-app kun je je favoriete nummers en afspeellijsten beluisteren en door het aanbod van Google Play Music spitten. De applicatie heeft alle veelgebruikte functies, een donker en licht thema, kan desgewenst notificaties versturen en bevat elementen van Material Design.

Google Play Music desktop player

Om van de muziekspeler gebruik te maken, dien je te beschikken over Windows Vista of nieuwer en Adobe Flash Player. Een Mac-versie is op dit moment nog niet beschikbaar. Voor de bestanden en installatie-instructies kun je op deze pagina terecht.

Mac-gebruikers die Google Play Music willen gebruiken, kunnen de Chrome-app downloaden of aan de slag met  Google Play Music Manager. Met laatstgenoemde is het mogelijk om  favoriete liedjes van  je computer te  uploaden naar je  Google Play-bibliotheek. Dit kan tot een maximum van 50.000 nummers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu