De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google Play Music krijgt functie om muziek te herkennen’

Gijs Ettes
25 september 2015, 12:34
1 min leestijd
‘Google Play Music krijgt functie om muziek te herkennen’

Sommige gebruikers van Google Play Music melden dat zij sinds kort de mogelijkheid hebben om de app te laten herkennen welke muziek wordt afgespeeld. De Shazam-achtige functie is onder meer in Duitsland, de VS en Brazilië opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Muziekherkenning in Google Play Music

De functie voor muziekherkenning in Google Play Music verschijnt wanneer er wordt gebruikgemaakt van de ingebouwde zoekfunctie, zo laat Android Police weten. Helaas is de optie nog niet bij iedereen beschikbaar; in Nederland lijkt de laatste versie van de muziek-app (versie 6.0.1995S) er nog niet over te beschikken. Het kan helpen om de cache en app-data  van Google Play Music te wissen, maar bij ondergetekende leverde dat niets op.

De meest recente versie van Google Play Music heeft overigens wel de mogelijkheid om toepasselijke radiozenders op te zetten, op basis van activiteit of het humeur van de gebruiker. Verder kun je met de muziek-app door radiozenders bladeren op basis van onder meer stemming, activiteit, genre en decennium. Heb je een favoriete artiest of album, dan kun je  meteen een toepasselijke  radiozender opstarten.

Google Play Music downloaden

Via onderstaande link download je de laatste versie van Play Music voor Android. Welke Android-versie en hoeveel opslagruimte je nodig hebt, verschilt per apparaat.

Download Google Play Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu