‘Google Play Muziek krijgt podcast-ondersteuning op 18 april’

Lars Paymans
15 april 2016, 8:54
1 min leestijd
‘Google Play Muziek krijgt podcast-ondersteuning op 18 april’

We weten al sinds oktober vorig jaar dat Google druk bezig is om een speciale sectie voor podcasts aan Google Play Muziek  toe te voegen. Er zijn nu sterke aanwijzingen dat het aanstaande maandag 18 april eindelijk zo ver is.

Lees verder na de advertentie.

Aanwijzingen podcasts

In een nieuwsbrief van NPR, ontdekt door AndroidPolice,  staat te  lezen dat de radiozender heeft samengewerkt met Google om de online radio-uitzendingen te lanceren in Google Play Muziek. Volgens het bericht, dat  eigenlijk pas maandag zou moeten verschijnen, worden de podcasts verwerkt in  de Muziek-app. Er komt geen  afzonderlijke app.

Google Play Music podcast

 Lees ook: De 4 beste podcast-apps voor Android

Het is daardoor aannemelijk dat de Muziek-app op maandag een update krijgt die de podcastsectie toevoegt. Podcast-makers kunnen hun eigen uitzendingen toevoegen, al is het nog onduidelijk hoe deze podcastsectie in Google Play Music eruit komt te zien.

Google Play Music podcast op 18 april

In 2012 verdween Googles officiële podcast-app, Google Listen, uit de Play Store. Sindsdien zijn er allerlei podcast-apps van derden verschenen. De vraag is dus of de opties van Google Play Muziek  uitgebreid genoeg zijn om mensen over te laten stappen van apps waar ze inmiddels aan gewend zijn. De  podcast-apps van derden bevatten bijvoorbeeld opties om het stemgeluid te versterken of stiltes weg te snijden, waardoor afleveringen minder lang duren.

Met een podcastsectie in Google Play Muziek  worden deze online radio-uitzendingen in ieder geval een stuk toegankelijker voor het grote publiek. Door de jaren heen zijn er al allerlei verschillende soorten podcasts verschenen die verschillen van technieuws tot games, muziek, actualiteiten en korte verhalen.

Download Google Play Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu